GÜNDEM:Strasbourg’da Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresine Kadın damgası

“Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Strasbourg’da Başladı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 30. Genel Kurulu Strasbourg’da yapıldı. Ülkemizi temsil eden delegasyon üyeleri Kongre öncesi bir araya geldi. Kongrede gerçekleşen grup toplantılarında çeşitli konular üzerinde duruldu.” Beşiktaş Belediyesinide temsilen Strasbourg’a giden Selin Deniz Bozkurt bir kadın siyesetçi olarak kongrede fark yarattı.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 30. Genel Kurulu Strasbourg’da başladı. Ülkemizi temsil eden delegasyon üyeleri Kongre öncesi bir araya geldi. Kongrede gerçekleşen grup toplantılarında çeşitli konular üzerinde duruldu.
Sosyalistlerin dünyadaki durumunu, yerel yönetimler, mülteci sorunları, yolsuzluk gibi konuları ele alan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 30. Genel Kurulu başladı.
Fransa, Strasbourg’da gerçekleşen kongreye Türkiye’ de belediyeciliği temsil etmek için Türkiye Belediye Birliği üyeleri olarak Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile birlikte Beşiktaş Belediyesini temsilen meclis üyesi Selin Deniz Bozkurt katıldı.
Kongre öncesi ülkemizi Avrupa’da temsil edecek Avrupa Kongre Delegasyonu Büyükelçimiz Sn. Erdoğan Şerif İşcan ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya ilişkin notunu paylaşan Selin Deniz Bozkurt, ülkemizin Avrupa Konseyinde daha aktif nasıl temsil edilebilirliğine ilişkin bir toplantı gerçekleştirdik, dedi.