SPOR: Yeni stat heyecanı!..

Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı törenle açıldı.
Stadyumun açılışının Beşiktaş taraftarından kaçırılmasına sosyal medyadan tepki geldi. Her fırsatta kendisinin ‘halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’ olduğunu vurgulayan Erdoğan’a ve Beşiktaş için ‘halkın takımı’ vurgusu yapan Fikret Orman’a açılışta halkın olmaması üzerine tepkiler yağdı. Sosyal medya kullanıcıları açılışın halktan kaçırılmasını protestolardan korkmasına bağladı.

‘Fikret Orman’ başlığı kısa sürede Twitter’da trend topic oldu

Beşiktaşlıların Fikret Orman’a gösterdiği tepkiler arasında, Beşiktaş’ın efsaneleri Şeref bey, Baba Hakkı gibi isimleri hiç anmayıp, konuşmasının tamamında Cumhurbaşkanı’na methiyeler düzmesi de vardı.

çArşı’ya gönül verenlerin tepkisi: KorkmaLa BizizÇARŞI

Stadyum açılışına taraftarlardan gelecek olan tepkiden çekinildiği için halkın çağrılmasına gösterilen tepkiler Twitter’ı salladı. Tepkilerin toplandığı bir başka başlık ise ‘KorkmaLa BizizÇARŞI’ idi. Bu başlıkta Twitter’da kısa sürede üst sıralara yükseldi.

2013 yılında yıkılan İnönü Stadyumu’nun yerine inşa edilen Vodafone Arena’nın Beşiktaş taraftarlarının da katılımıyla yapılacak açılışı yarın akşam 20:00’de oynanacak Beşiktaş – Bursaspor maçıyla yapılacak.

Fikret Orman: Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanım
Açılış töreninde konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şunları söyledi:

Çanakkale’de kayıtlı 22 sporcusunu şehit vermiştir Beşiktaş, Sarıkamış’ta yedi tane şehit vermiştir. Balkan Savaşı’nda savaşı kaybettiğimiz için renkleri siyah beyaza dönüştürülmüştür. Değerlerimizi koruyarak bugüne kadar geldik. Her zaman halkın takımı olduk. Zat-ı alinize Beşiktaş camiası adına teşekkür ederim. Halkın takımıyız dedik.

Değerlerimizi koruyarak her zaman halkın takımı olduk. Sayın Cumhurbaşkanım sizi biliriz, ahde vefayı bilirsiniz. Beşiktaş Kulübü de bilir. Allah razı olsun

Vodafone yöneticilerine de teşekkür ediyoruz. Koç Grubu da ilk günden beri yanımızda oldular.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanım, belediye başkanlığınızdan itibaren spora verdiğiniz destek spor camiasının malumudur. Beşiktaş Vodafone Arena, Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olup, futbol karşılaşmalarının yanı sıra konser, eğlence ve moda aktivitelerine ev sahipliği yapacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, su seviyesinin 4 metre altında futbol oynayacağız. Bu, almış olduğumuz hafriyatlardan oluşan deprem yüklerinden dolayı 182 metre genişliğinde perde betonlar yaptık. Sonunda söz verdiğimiz yüksekliği koruduk ve kapasiteyi yükselttik. Yıkımdan 1500 ton demir çıkmıştı, Vodafone Arena’da ise 28 bin ton demir kullandık. Eski stattan çıkan demirin 19 katı kadar demir kullandık. Stadyumumuzu yaparken misafirlerimizin rahatını sağlamak için hiçbir masraftan kaçınmadık. En düşük fiyatlı alan bilet sahipleri için bile VIP standartlarını sağlamaya çalıştık. Avrupa’daki dijital ekran çözünürlükleri de kullanılmıştır. Saygı değer Cumhurbaşkanım, siz olmasaydınız, sizin desteğiniz olmasaydı biz bugün bu stadı açamayacaktık.

Beşiktaş taraftarına huzurunuza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, izninizle Beşiktaş’ı yılmadan alkışlayan bu taraftarı alkışlayalım.

Taraftarımız teşekkürü hak ediyor
Bu teşekkürü taraftarımız hak ediyor. Bu eseri ortaya çıkarabilmek kolay olmadı, zaman zaman çok yorulduk, inanç eksikliğimiz vardı. En kötüsü de buydu, Kulüp acaba kayyum mu gelecek diyordu, bu stadı o zaman yaptık. Yönetim Kurulu’ndan bile itiraz edenler oldu. Dolmabahçe’nin yıkılacağını iddia ettiler, stadı elimizden alınacağını iddia ettiler.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın desteği bu sorunları aşmamızda büyük yardımcı oldu. Efsanevi gücüne geri döndürecek, futbolcularımız dünyanın en iyi stadında maça çıkacak, Beşiktaş taraftarı, dünyanın en iyi stadında maçlarımızı izleyecek. Kara kartal, yeni evinde eski hatıralarını taşıyacaktır. Tarihin büyük hatıralarına bağlı bir camiayız. Abideleri ve abileri olan bir kulübüz. Abidelerinin asaletiyle, abilerinin centilmenliğiyle onur duyan bir geleneğimiz var.

Yeni stadımız, aynı yerde olmasıyla efsanelerimize karşı büyük borcu yerine getirmiş olduk. Stadı eski yerinde yapmak, eskisinden daha iyi yapmak… Bu kulübümüzün marka değerinin artmasına neden oldu. Değerlilik duygusu, genlerimizde bulunan özgüven haksız veya boş değildir. Başka türlüsüne, takımımız da taraftarımız da semtimiz de tahammül edemezdi. Çünkü, Kartal ancak kendi yuvasında rahat eder.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanım, Beşiktaşımızın bu mutlu gününde şeref vererek bizi onurlandırdınız. Aslında onlarla omuz omuza Türk sporunun başarıları için ter dökeceğiz. Daha iyi bir Türk futbolu yaratacağız, bize yakışan, bizim sorumluluğumuz budur. Bizimle mücadele edecek tüm takımların camiası adına size teşekkür ediyorum.

Karakartala evine dönmek yakışırdı, döndük. Siyah beyazlar bu ülkenin alın akıdır, kara kartallar, bu ülkenin kara sevdalılarıdır. Bu stadın asıl sahibi onlardır. Bugün, sizin bizim hepimizin onur günümüz. Anamızın babamızın asil ruhu sizlerledir, sağ olun Cumhurbaşkanım.

Başbakan: Selçuklu’nun sembolü de kartal
Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanım, saygıdeğer 11. Cumhurbaşkanım, Beşiktaş camiasının değerli mensupları, Sayın Başkan, tarihi bir gün. Çünkü kartal evine dönüyor. Herhangi bir sosyal topluluk gibi spor kulüplerinin de varlıklarını sürdürmesi için üç şart vardır. Birincisi sağlam bir gelenek. Hepimiz şahidiz ki Beşiktaş’ta bu gelenek var. Bir kere sembolü Selçuklu’nun da sembolü…

Cumhurbaşkanı: Centilmenliğiyle de akıllarda yer etmeye devam edecektir
Coşkulu bir taraftar da olmak biliyorsunuz, futbolcularımızın heyecanına heyecan katar hale getirirsek bu zaferlere Beşiktaş, çok daha büyük zaferler katacaktır.

Parmakla gösterilen diğer niteliklerinin yanında, centilmenliğiyle de akıllarda yer etmeye devam edecektir. Açılışını yaptığımız bu stat etkileyiciliğiyle tüm takımları kucaklayacağına inanıyorum. Beşiktaş’ın bugünün de ve geleceğinde söz sahibi olan herkes için yeni bir dönem başlıyor. Böyle muhteşem bir stada sahip olmanın hakkını da Beşiktaş camiası verecektir. Tıpkı insanlar gibi mekanların da ruhunu olduğunu söylerler. Beşiktaşlıların, bu görkemli esere uygun bir performansı ve centilmenliği ortaya koyacaklarına yürekten inanıyorum.

Şenol Güneş: Muhteşem bir stadyum
Tören öncesinde konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Büyük bir camianın muhteşem stadyumunun açılışındayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tolga Zengin: Şampiyonluğu bu statta emeği geçenlere hediye edeceğiz
Beşiktaş’ın birinci kaptanı Tolga Zengin “İnşallah asıl coşku yarın olacak. Bugün de hayırlısıyla protokol açılışı var. Bu statta emeği geçen herkesin eline koluna sağlık. Kazanacağımız şampiyonluğu onlara hediye edeceğiz. Bizim artık konuşacağımız yer saha” diye konuştu. İkinci kaptan Necip Uysal da “İnönü’de de oynamıştım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.