SPOR: Beşiktaş: 3 – Bursaspor: 2

Beşiktaş, 1066 gün sonra çıktığı yeni yuvasındaki ilk maçında Bursaspor’u 3-2 mağlup etti. Mario Gomez (2) ve Alexis’in golleriyle galibiyete ulaşan Kartal, Vodafone Arena’yı da galibiyetle açmış oldu.
Süper Lig’de Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada Bursaspor’u yeni yuvası Vodafone Arena’da konuk eden Beşiktaş hem zirve yarışında kritik bir galibiyet elde etti hem de Vodafone Arena’daki ilk maçında taraftarına galibiyetle merhaba dedi.
Mücadelede tartışmasız üstün taraf olan Beşiktaş adeta tek kale bir mücadele sergiledi. Özellikle ikinci yarıda futbol resital sunan Kartal, hem golleriyle hem futboluyla taraftarların mest etti. Bu galibiyetle Beşiktaş şampiyonluk yolunda puanını 66’ya yükseltti ve en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 6 puan üstünde zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Bursaspor ise 38 puanda kaldı.
Vodafone Arena’nın açılış maçında Beşiktaş müthiş oynadığı, birçok gol pozisyonundan yararlanamadığı maçta Bursaspor’u zor olsa da devirmeyi başardı.
Siyah Beyazlılar, harika tek paslar, müthiş bindirmeler ve hızlı kontrataklarla Bursaspor’a adeta futbol dersi verdi ancak harika oynadığı maçı savunmanın bariz hataları sebebiyle büyük riske soktu.
Siyah Beyazlılar, ilk 3 dakikada 3 korner kullandı. 12’de Quaresma’nın ortasında Jose Sosa ceza alanı içinde sağ çaprazdan gelişine sert vurdu, Harun son anda topu kornere çeldi. 22. dakikada Beşiktaş, Bursaspor karşısında Alman yıldızı Mario Gomez’in golüyle 1-0 öne geçti. Siyah Beyazlılar harika tek paslarla geldi, son olarak Sosa, Gomez’e bıraktı, Gomez, Harun’u çalımladı ve topu boş kaleye yuvarladı. Beşiktaş’tan tam bir takım oyunu golü… Kara Kartal, golden önce tam 7 tek pas yaptı. 28’de Bursaspor beraberliği yakaladı. Gol, Bakaye Traore’den geldi. Batalla’nın pasında Necid topun üstünden atladı, şaşıran Marcelo o anda Traore’yi kaçırdı, karşı karşıya kalan Malili orta saha karşı karşıya kaldığı Tolga Zengin’i düzgün bir plaseyle avlamayı başardı. 38’de kullanılan kornerde Harun’un çeldiği topa ceza alanı dışında Quaresma harika vurdu, top az farkla auta gitti. Karşılaşmada ilk yarı 1-1 sona erdi.
Beşiktaş ikinci yarıya müthiş başladı. 48’de ceza sahası içinde sol çaprazda kaleye çok yakın bir bölgede top ayağına alan Mario Gomez çok sert vurdu, Harun inanılmaz kurtardı.
50’de de Bursaspor çok tehlikeli geldi. Deniz Yılmaz’ın uzaklardan şutunda Tolga parmaklarının ucuyla dokundu ve hemen ardından direğe çarpan top dışarı çıktı. 52. dakikada Oğuzhan’ın ceza sahası dışından şutunda top Atiba’nın önünde kaldı. Onun karşı karşıya pozisyonda şutunu Harun çıkardı, dönen topu Alexis Delgado kafayla tamamladı ve skoru 2-1 yaptı. 57’de Sosa yerde kaldı, hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Gomez’in penaltısını Harun kurtardı ancak dönen topta yine Gomez topu ağlara gönderdi; 3-1. 70’te Miroslav Stoch sol çaprazdan ceza sahasına girdi, sol ayağıyla köşeyi gördü farkı bire indirdi. 82’de Beşiktaş inanılmaz bir gol kaçırdı. Şamil’in hatalı pasında topu Necip kaptı. Gomez’e verdi. Gomez çalım atmak isterken top tekrar Necip’in önüne düştü, onun şutunu Harun çıkardı, top bu sefer Quaresma’nın önünde kaldı, Quaresma Harun’u ahrika çalımladı, şutunu Jem Paul Karacan çizgiden çıkardı.
Son anlarda Bursaspor’un baskısı sonuç vermedi ve Beşiktaş müthiş oynadığı karşılaşmayı zor olsa da kazandı ve maç fazlasıyla Fenerbahçe’yle arasındaki puan farkını 6’ya çıkardı.