SİYASET: Davutoğlu: “Elimizde İstiklal Madalyası’yla Şanlıurfa’dayız”

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü ile kente İstiklal Madalyası verilmesi törenine katılan Başbakan Davutoğlu, “Bu Şanlıurfa’ya altıncı gelişim. Size bir hediye ile geldik. Elimizde İstiklal madalyasıyla Şanlıurfa’dayız” dedi. Davutoğlu, “Başbakanlığım döneminde Başkent dışındaki ilk bakanlar kurulu toplantısı Şanlıurfa’da gerçekleşecek” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak “ANA” ile saat 00.05’te Şanlıurfa’ya geldi.

Davutoğlu’nu, GAP Havaalanı’nda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve diğer yetkililer karşıladı.

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Şanlıurfa’ya geldi.

BAKANLAR KURULU ŞANLIURFA’DA TOPLANIYOR

13 yıl aradan sonra ilk kez Ankara dışında toplanacak Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek olan Davutoğlu, toplantı öncesinde Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü ile kente İstiklal Madalyası verilmesi törenine katıldı.