GÜNDEM: “Oynanan oyunların farkındayız”

23. Muhtarlar Toplantısı’nda Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin birliğini ve beraberliğini hedef alarak bizi köşeye sıkıştıracaklarını sananlar, üzerine bastıkları toprağın bir de altına baksınlar. Orada aynı niyetle yola çıkmış ama her defasında hüsrana uğramış kendileri gibi nice gafiller göreceklerdir. Bayrağımız, rengini şehitlerimizin kanından alıyor” dedi. "
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23. Muhtarlar Toplantısı’nda, Türkiye’nin 16 ilinden mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi
Ankara, Batman, Burdur, Erzincan, Giresun, İzmir, Kırşehir, Konya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Yozgat ve Zonguldak’tan gelen 400’e yakın köy ve mahalle muhtarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen öğle yemeğinde ağırlandı.
“OYNANAN OYUNLARIN FARKINDAYIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içeride ve dışarıda verdiği mücadelenin anlamını tam olarak kavrayamayanların olduğunu üzüntüyle gördüğünü dile getirerek, karşılaşılan meselenin basit bir terörle mücadele, basit bir bölgesel kriz meselesi olmadığını vurguladı. “Bu mesele coğrafyamızdaki varlığımız bakımından bin yıldır süren bir mücadelenin son ve kritik aşamasıdır. Aynı şekilde bu mesele 100 yıl önce başlatılan bir projenin yeniden canlandırılma girişimidir. Yine bu mesele, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından temelleri atılan İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra da nihai şekli verilen modern dünya düzeninin restorasyonu ve tahkimi çabasıdır” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak, Suriye, Mısır ve Libya ile Karadeniz’in kuzeyinde, Kafkasya’da, Güney Asya’da, Afrika’da yaşananların birbirinden bağımsız olmadığına işaret etti ve “Biz yaşanan sürecin, oynanan oyunların farkındayız. İşte bunun için ne diyorum? Dünya 5’ten büyüktür diyorum. İşte bunun için uluslararası kurumların hakkaniyet ölçüleri içinde yeniden yapılandırılmasını talep ediyoruz” sözlerine yer verdi.
Birleşmiş Milletler’deki 196 ülkenin kaderinin 5 ülkenin ağzında olduğuna, daimi üyeler arasında Müslüman bir ülke bulunmadığına, bu yüzden böyle bir adalet ve inanç özgürlüğü anlayışının olamayacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Şu anda dünyada 1 milyar 700 milyon Müslüman var. Ama Müslümanların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde bir tane temsilcisi yok, nasıl adalet bu? Şimdi bunu söyledi diye Tayyip Erdoğan ‘diktatör’ oluyor, bunu söyledi diye özgürlüklerin karşısında oluyor. Ben bunu her zaman söylemeye devam edeceğim, birileri söylemese de. Ülkemizdeki yazılı ve görsel medya şöyle der, böyle der; ne derse desin. Hak bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz. 7 milyarlık dünya nüfusu bu adaletsizliği, bu haksızlığı, bu zulmü, bu dengesizliği kaldıramaz.”