AKTÜEL: Vatandaşlıktan çıkarma teklifi 2 aydır bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, terör örgütleri yandaşları için, “Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar” diyerek, teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması yönünde düzenleme talebinde bulunmasının ardından, gözler iktidara çevrilirken, Erdoğan’ın talebini karşılayacak bir yasa teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunulmak üzere 2 aydır Ak Parti grup yönetiminin onayını bekliyor.
Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, şubatta terör suçundan mahkum olanların mal varlığına el konulabilmesini ve Türk vatandaşlığından çıkarılabilmesini öngören kanun teklifi hazırlayarak, parti grubuna iletmişti. İktidar milletvekillerinin yasa önerileri, ancak grup onayının ardından resmi olarak Meclis Başkanlığı’na sunuluyor. Külünk’ün teklifiyle ilgili aradan geçen 2 aylık süre içinde grup yönetiminin herhangi bir işlem yapmadığı, düzenlemenin TBMM Başkanlığı’na sunulabilmek için hala yönetimden onay beklediği öğrenildi.
Sözkonusu teklif Ceza Muhakemesi Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngörüyor.
Teklife göre milli savunmaya karşı suçlarda da şüpheli veya sanığa ait mal varlığına, taşınmazlarına, kara, deniz veya hava ulaşım araçlarına, banka hesaplarına, her türlü hak ve alacakları ile ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına el konulabilecek. Böylece, şüpheli ya da sanıkların mal varlıklarına el koyma hükümlerine, istisnasız olarak tüm terör suçlarından mahkum olanlar da ekleniyor.
Külünk, teklifiyle ilgili dün yaptığı açıklamada, düzenlemenin yasalaşacağına inandığını söyledi. Teklifinin, dünyanın karşı karşıya kaldığı terör tehditine karşı, ülkelerin terörle mücadelede yeni bir konsept geliştirme sürecinde son derece önemli olduğuna inandığını vurgulayan Külünk, “Çünkü bugün insanlık asimetrik bir terör tehdidiyle karşı karşıya” dedi.