SAĞLIK: ‘Masaj doğaçlama yapılacak bir şey değil’

“Psikolog ve NLP Uzmanı, Yoga ve Meditasyon Eğitmeni Supra Spa & Wellness İşletme Koordinatörü Hülya Konar ile masajın faydalarını biraz inceledik bakın nelere faydası var ”
Masaj, vücutta deri, yağ ve kas dokularını harekete geçirir, iskelet yapısını ve organları bir arada tutan bağ dokusunu yönetir. Masaj, doğaçlama yapılacak bir şey değil. Doğru masajın kendine özgü doğru teknikleri var, bu yüzden en etkin ve sağlıklı sonuçlar için eğitim almış bir profesyonelin uygulama yapması gerekir.

Masajın en önemli faydalarından ilk ikisi artan kan dolaşımı ve esnekliktir. Kan vücuda oksijen taşıdığından sağlıklı olmak için iyi bir dolaşım gerekir. Masaj kan dolaşımını artırır; dolayısıyla vücuda yararı kesindir. Neredeyse 2000 yıl once bir Konfüçyüs klasiğinde şöyle yazar; “Eğer vücut hareket etmezse özler(yani hayati sıvılar) akmaz, özle rakmayınca enerji durgunlaşır.” Enerji durgunlaşırsa bedenin tüm sistemi güç kaybeder, vücudun yenileme ve temizleme fonksiyonları bozulur. Yaşlanma da geniş anlamda bir “kuruma” problemidir. Vücutta su azaldıkça yaşlanma hızlanır. Çok su içmek ve düzenli masaj yaptırmak kırışıklarla savaşırken etkili bir yöntemdir. Vücuttaki deformasyonu engeller, kasları rahatır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Pekçok hastalıkta doktor önerisi ile profesyonel masaj terapistlerince yapılan masajlar, hastanın ağrılarını azaltır, beden ve zihin açısından olduğu kadar psikolojik yönden de rahatlamasını sağlar. Masaj yaptıran kişi kendini daha enerjik hisseder. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Cilde esneklik kazandırır. meteabolizmayı hızlandırır, dolayısıyla kişinin varsa kilo verme programına büyük yardımcı olur.

İnsan vücudu doğası bakımından hareket etmek üzere tasarlanmıştır, bu nedenle vücudun hareketsiz kalmaması ve vücut sularının durgun olmayıp akması gerekir. Masa başında otururken, televizyon seyrederken, araba kullanırken kan akışı yavaşlar, kan ve dokulardaki toksin oranı yükselir. Hareketsizlik aynı zamanda eklemleri sertleştirir, tendonları sıkıştırır, bağırsaklarda tıkanmaya neden olabilir. Tüm bunları metabolizmanın yavaşlaması izler. Gün içerisinde fazla hareket etmeden çalışan yani masabaşı işi yapan kişiler için haftada bir masaj uygulaması özellikle boyun, omuz, sırt bölgesindeki kaslardaki yapışıklıklar, tonus artışının düşürülmesi, kas içerisindeki kan dolaşımının arttirilması kişide oldukça etkili sonuçlar verir.

Profesyonel sporcular için haftada minimum 1, maksimum 3 seans masaj yeterli olabilir. Amatör sporcular için yoğun egzersizler sonrası masaj uygundur veya haftada 1 seans yeterli gelebilir. Bunun dışında spor yapılmasa bile enazından iki haftafa bir yapılan masajın kişiye hem fizyolojik, hem mekanik hemde çok önemli psikolojik faydaları vardır. Belli bir teknik ve program dahilinde profesyonel masaj terapistleri tarafından yapılan masaj kişiye relaksasyon dediğimiz rahatlama ve gevşeme sağlıyor, performasının yükselişi sağlıyor, Shiatsu, Thai, Refleksoloji, Aroma terapik masaj gibi bir uzmanın yapabileceği masaj ve terapiler depresyon tedavisine ek olarak düzenli uygulandığında iyileşmeyi hızlandırıyor. Çünkü ritmik hareketlerle yapılan masaj ile vücut gevşediği ve rahatladığı zaman kişi kendini daha iyi hissetmekte ve depresyonun etkileri azalmaktadır.

Yine masaj sırasında, kişinin çeşitli nedenlerle oluşmuş ağrılarını kesmek veya şiddetini hafifletmek için belli noktalara baskı uygulanır. Vücuttan ağrı kesici noktalar vardır, Örneğin göğüs ucumuzdan yukarı doğru çıktığımızda omuz hizamızı kesen bölümde Jianjing noktası bulunur. Bu noktaya yapılan profesyonel masaj omuz ağrısı ve göz yorgunluğunun atlatılmasına yardımcı oluyor. Veya ayağımızın üst kısmında baş ve ikinci parmaklarımızın V şeklinde birleştiği noktada Taichong noktası bulunur. Bu bölgeye yapılan profesyonel masaj özellikle adet sancılarının giderilmesinde çok etkilidir. Baş ağrısı ile gelen kişinin tam olarak iki kaşının arasındaki boşluğunda bulunan Yindang Noktasına yapılan masaj oldukça hızlı ağrı kesici etki gösterir.

Notlar:
Tesiste uzman Balili ve Taylandlı masaj terapistleri çalışıyor, düzenli olarak eğitim almaya, teknik ve pratik bilgilerini güncellemeye devam ediyoruz.
Gevşemenin artmasını sağlamak için tesiste misafirlerin kullanabileceği Osmanlı motifleri ile döşenmiş Türk hamamı ve sauna var.

SUPRA Spa & Wellness için işte adres
Spa, Hamam, Arınma Terapi ve Sağlıklı Yaşam Merkezi
Maslak Mashattan Sitesi – 0212 3303933

One comment

Comments are closed.