SİYASET: “Taş üstünde taş baş üstünde baş koymayın”

MHP lideri, Nusaybin ve operasyon yapılan diğer yerler için inanılmaz bir çağrı yaptı: Vatandaşlarımıza 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayın, arkasından taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; hükümete, Güneydoğu’da terör örgütü PKK’nın hendek ve barikatlarının temizlenmesi için bazı ilçelerde yürütülen operasyonlarda sert uygulamalara gidilmesi çağrısında bulunarak, “Taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın” dedi.
Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tüm kaynak ve değerleriyle hedefte olan bir ülke olduğunu belirtti. Bahçeli, “Sürekli yutkunuyor, yumruklarımızı sıkıyoruz. İçin için ağlıyor, gencecik fidanlarımıza kahroluyoruz. Şehitler geldikçe, yavrular yetim, gelinler dul kaldıkça analar, babalar feryat ettikçe hayat bize zindan oluyor, canımızdan can gidiyor” dedi.
Dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna da değinen Bahçeli, “Sayın Davutoğlu, bilesin ki zaman geçiyor, milli vicdan kanıyor. Ayak sürüme, ağırdan alma, suya yazı yazma. HDP’lilerin dokunulmazlık zırhını delelim, bu millet bunu istiyor. Kimin suçu ve günahı varsa adalet önüne çıksın, kim bu aziz millete yan gözle bakıyorsa, çatık kaş, asık suratla nifakın yanında duruyorsa Türk hukuku üzerine gitsin. Mani olmayınız, engel çıkarmayınız, sadece adaletin önünü açınız ve PKK’lıları mahkemeye çıkarınız. Buna var mısınız? Buna tamam diyor musunuz?” diye sordu.
Bahçeli, hükümete şu çağrıda bulundu: “Sayın Başbakan, size tavsiyem şudur: Nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde yaşayan Vatandaşlarımıza çağrıda bulunun. Onlara 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın. Sur’u yeniden yapmak için kolları sıvamışken, Nusaybin de tekrar inşa edilir, Şırnak, Yüksekova da yeni baştan ve Türk-İslam mimarisine uygun olarak hayat bulur. Şehadetlerin önü kesilmezse, hemen her ile giden kara haberler bitmezse, uyarıyorum, Türkiye iç savaşa sürüklenecek, Allah muhafaza Suriye’ye benzeyecektir. Gidişat bu yöndedir”
Bahçeli, cemaatin paralel yapılanmasına da sert eleştiride bulunarak, şöyle devam etti:
“Erdoğan, son günlerdeki şehit sayısındaki artış sebebinin paralel yapıya yakın polis ve askerlerden kaynaklandığını dile getirmiştir. Bu itiraf delilli ve ispatlı bir tahkikatın neticesi ise ister paralel, ister yamuk, ister küp şeklinde olsun; vatan hainlerinin, devlet düşmanlarının, Türkiye’nin karşısında yer almış muhalif cephenin alayının birden hakkından gelmek hükümetin siyasi namus borcudur. Paralelciler PKK’yı kollayacaklar, operasyon bilgilerini sızdıracaklar, istihbarat ve güvenlik kaosu yaratacaklar, biz de buna sessiz kalacağız öyle mi? Yok öyle yağma, yok öyle bir dünya. Bunlar kim ya da kimlerse hükümet ibreti alem için isimlerini tek tek, unvanlarını bir bir açıklamalı, bu çürümüşleri, bu kansızları deşifre etmelidir. Ve de gereken her ne ise derhal yapmalı, paralelin kökünü kurutmalıdır.”
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerinden dolayı ABD Başkanı Barack Obama’ya da yüklenerek, şunları söyledi: “Yabancı bir ülkenin devlet veya hükümet başkanının, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, hele bir de misafirse, gıyabında veya yüzüne karşı yaptığı eleştirisine sıcak ve normal bakamayız… Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı yabancı bir ülkede hiç kimsenin parmak sallamayacağını da bir o kadar biliyor ve bunu savunuyoruz. Obama giderayak terör örgütleriyle bağ ve bağlantısı konusunda durum muhasebesi yapmalı, sözünü bilip pişirmeli, ağzını derip devşirmelidir. Biz Türk milliyetçisiyiz, Obama’nın uydusu, ABD’nin sözcüsü, yanlış ve yalanın da müdafaacısı değiliz. Şunu da görmemiz ve hakkı teslim etmemiz lazımdır ki, AKP’nin imaj ve saygınlığı ile Erdoğan’ın eski popülaritesi kalmamıştır.”