SİYASET: Selahattin: “Çin malı çakma milliyetçi”

HDP grup toplantısının açılışını yapan Grup Başkanvekili İdris Baluken, Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, kendisinden, “Kürt halk önderi” diye söz etti.
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle avukatların sorunlarına dikkati çekti. Suriye’deki savaşın Ak Parti’nin isteği doğrultuda sonuçlanması halinde Türkiye’de hilafet sisteminin yaşama geçirilmesinin planlandığını ileri süren Demirtaş, “Suriye savaşına hep böyle baktılar” diye konuştu.
Demirtaş, “Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de sert ifadelerle şöyle yüklendi: “7 Haziran’dan bu yana ‘bu çakma milliyetçi parti AKP’nin kuyruğu’ diyordum ama düzeltiyorum artık. AKP’den daha AKP’li olmuş durumdalar. Her salı artık iki tane AKP grup toplantısı yapıyor. Birini Bahçeli birini Davutoğlu yapıyor. Taciz, tecavüz, istismar mevzusunda rahatlıkla anlaşabilen bu kafa savaş konusunda da işbirliği yapıyor. Bu Çin malı, çakma milliyetçi koltuğunu kaybetmenin telaşı ile biraz önce ‘Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın’ diyerek milliyetçiliğe, şovenliğe, ırkçılığa oynamanın tadı ile buradan katliam çağrısı yaptı.”
Demirtaş, “Önümüzdeki cuma günü İslam aleminin mübarek üç aylarının başlangıcı ve perşembe günü gece Regaip Kandili. Hem Regaip Kandili ve üç aylar vesilesiyle bugün ülkemizde silahlı bir şekilde çatışan bütün taraflara, o yetkiyi, gücü, kararı elinde bulunduran herkese en azından bu mübarek aylar vesilesiyle bir kez daha çağrı yapıyorum. Lütfen silahları susturun, lütfen ellerinizi tetikten çekin” diye konuştu.
Demirtaş, Van Milletvekili Tuba Hezer’in eleştirilen taziye ziyareti için, “Siyasette de çok fazla deneyimi yok ama çok vicdanlı. Kendisine şunu söyledim; Ben olsaydım öyle bir ortamda gitmezdim” dedi