SİYASET: “Bunu bize kazandıran kişiye kızın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında kullandığı, “Aileden sorumlu bakan da birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor” sözlerine gelen tepkiler üzerine, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti: “Kullandığım cümle Türk siyasi hayatına AKP’li bir bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Cümle bana ait değil. Rıza Zarrab için söylenmiş, ‘Kimse sana birşey yapamaz, ben senin önüne yatarım’ demiştir.
Bir bakana, kadın ve erkek diye bakmak da yanlış. O pozisyona oturuyorsa her türlü eleştiriye hazır olacaktır. Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ben değilim, bu cümleyi kullanan onların kendi bakanı.
Kaldı ki, bu eleştiride de sonuna kadar haklıyım. Çocuklara tecavüz edilecek, ‘bir sefer böyle bir olay oldu diye, olayın üzerine mi gidilir’ gibi bir cümle kullanıyor. Kendisi o cümleyi kullanırken acaba sıkıldı mı, utandı mı? O cümleyi kullandığı için Davutoğlu, bir laf söyledi mi acaba, kendi bakanları bir şey söyledi mi acaba?
Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Kızacaksa bana değil, Rıza Zarrab için bu lafı kullanan kişiye kızsın. Siyasi tarihimize bu cümleyi kazandıran kişiye kızsın bana kızacağına. Bu cümleyi kazandıran kişi onlar, söyleyenler de onlar. Biz, tekrar ettiğimiz için alınganlık gösteriyor.”
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ak Parti sözcülerinin Kılıçdaroğlu’na atfen dile getirdiği konunun ne kadar çarpıtıldığına bir kez daha tanık olduklarını savunarak, “Eski bir bakanın Rıza Sarraf’la ilgili söylediği bir sözü Aile Bakanı’nı korumak maksadıyla ifade eden Genel Başkanımızı böyle bir konuyla ilişkilendirmelerini esefle karşıladık. Genel Başkanımızı böyle bir tartışma içine kimse çekemez; ne söylediği, neden söylendiği bellidir” diye konuştu.
HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, yaşanan tartışmaya ilişkin “Patentinin AKP bakanlarına ait olduğu bilinse de bugün Sayın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na karşı, bir kadına karşı cinsiyetçi ifadelerini kabul etmiyoruz” dedi.