MAGAZİN: “Keriman asla kötü olduğunu düşünmüyor ki”

“Ünlü oyuncu Nursel Köse ile cihangir’de kahvemizi yudumlarken özel hayatından, sinema filminden, Keriman’dan ve hayata dair aklımıza gelen herşeyi konuştuk. Bazen güldük bazen de duygusal olduk. Bir öpücüğe bana bir röportaj verdi nasıl mı okuyun 🙂 ”
“Ünlü oyuncu Nursel Köse ile cihangir’de kahvemizi yudumlarken özel hayatından, sinema filminden, Keriman’dan ve hayata dair aklımıza gelen herşeyi konuştuk. Bazen güldük bazen de duygusal olduk. Bir öpücüğe bana bir röportaj verdi nasıl mı okuyun 🙂 ”

NEŞE BERBER RÖPORTAJI
Sinemada yeni filminiz Kuzu ile çok ses getirdiniz…Nasıl bir filmdi Kuzu, benim için çocuk ile babası arasında yaşanan bir sahne çok duygulu idi…
Kuzu filminde ki en önemli sahnelerden biri çocuğun babasından korkup kaçması, Kuzu filminde çıkan bir gerçekte şu erkek çocukları sünnet olurken korku yaşadığı için travma geçirdiğini düşünüyorum. Kuzunun en etkili sahnelerinden biridir. Erkeklere ne çok şey yüklüyormuşuz onu gördüm. Doğum bir travma zaten ağlayarak başlıyoruz, Sünnet başka bir travma, askerlik oldukça çok şey mi yüklüyoruz ne erkeklere…. Kuzu filmi ile ödül aldık. Ben 7 yıl önce Yaşamın Kıyısında filmi ile Türkiye ye adım attım. Ordanda altın portakal almıştım. 7yıl sonra yine Kuzu filmi ile altın portakal aldım. Tesadüf değildir diye düşünüyorum. 7 rakamının benim için uğuru oldu. Hayatımda Kuzu filmi çok şey değiştirdi. Dünya sinemasında da yerim var. Benim Türkiye’ye gelmeden önce bir oyunculuk geçmişim var bunu insanlar bilmeyebilir. Beyaz cam’da olmadığınız zaman insanlara çok ulaşamazsınız. Televizyonda olmanın önemi bu anlamda çok.

Keriman nasıl gidiyor nasıl çıktı…
Nurgül Yeşilçay’ın kayınvalidesi olma yaşında olmadığım için kayınvalideden görümceye dönüştü. Hayatımda oynadığım tüm karekterleri kötü gözle görmedim, hep bir insan yanı olduğunu görerek oynadım, Renkleri siyah beyaz diye ayırmıyorum, Ta başından beri Keriman olaylara farklı reaksiyon gösteren bir karekter. Uçuk kaçık, değişik biri.
Sevilmeyen bir karekteri oynamama rağmen çok sevildin.
Sinemada da dizide de kötüler sevilmez aslında, hatta yönetmenim gözlükle filan çık sokağa seni döverler demişti. Hiç de öyle olmadı. Ben bu korkuyla çok tatlı oynayacağım, tatlı acı oynayacağım diyerek daha çok asıldım rolüme. Öyle de oldu…
Bu arada fotoğrafları çeken arkadaşım Birgül Mutlu lafa giriyor,
Süper oynuyorsunuz ben hiç kaçırmıyorum diyerek Nursel’e övgüler yağdırıyor. Bide röportaja girdim çıkarırsınız benim söylediklerimi diyor gülümseyerek…Bende tam tersini yapıyorum. İzleyici gözünden veriyorum. Net çok sevmiş Kerimanı Birgül..
Keriman’ın askerleriyiz’…

Nursel Köse: Keriman komedi karekteri değil, özellikle bizi güldürmek için bir şey yapmıyor. O gerçek bir karekter aslında. Keriman’ın evi barkı var, Funları var, hatta Keriman’ın askerleri var. Setede espri katıyorum, Merhaba asker diye giriyorum artık arkadaşlarımla esprileşiyoruz. Keriman’la görümceye başka bir bakış açısı getirdim Türkiye’de.
Dizi çok yoğun devam ediyor, başka hiç bir işe bakamıyorum, hatta Almanya’daki bir çok projeyi iptal etmek zorunda kalıyorum.
Nursel özel hayatında sevgilinle nasıl gidiyor
Sanıyorum ben ilişkinin formulunu çözmüş biriyim Neşecim. İki insanın biraraya gelmesi ve bir hayatı paylaşması dünyanın en zor işi. Çok zor. Ama doğru insan geldiğinde akıp gidiyor kolaylaşıyor. Benim şartlarım yoktur insana dair, şusu olsun busu olsun diye, elbette belli kriterlerim var yakışıklı olsun, karizmatik olsun, adam olsun, amacı olmasın. Kişiliğini bulmuş erkek önemli. Ben doğruyu yakaladım. Dokuz yıllık ilişkimde hergün mutluyum.

En çirkin hallerinle videolar paylaşıyorsun?
Ben güzel bir kadın olduğum için paylaşmakta bir sakınca görmüyorum. Ben doğru mizah yapılınca inanılmaz eğlenen biriyim.
Evde nasıl bir kadınsın Nursel?
İdeal bir kadınım ideal, Hizmet etmeyi değilde beraber paylaşırım hayatı, yemeği ben güzel yapıyorum, O mutfağa girdimi orası dağılır, hiç bir kadın sevmez mutfağa giren erkeği. Ama kahve yapmayı sever güzel de yapar. Sabahları kahveyi onun elinden içeriz. Adamı özgür bırakmak önemli, inanılmaz üstüne düşüyor kadınlar erkeklerin ozaman da erkek kaçıyor. Kadına yapılınca kadın kaçmıyor. Evlilik ilişkisinde bütün yük kadınların üstünde. Benim için ise ilişki yük değil, öyle yaşamıyorum ilişkimi.

Gökyüzü her yerde mavi…
Çok kültürlülüğü yaşadım, çok değişik yerlerde yaşadım, gökyüzünün mavi olduğu her yerde yaşarım. Bir süre sonra dünya insanı olup çıkıyorsunuz elbette

Hayat felsefem bu
Benim işim aynı zamanda hobim. Ailemle ilişkilerim, arkadaşlarımla ilişkilerim, doğru aşk yaşamıyorsan da öyle,

Herkes kendini sever
Kendimizi sevmezsek yaşayamayız ki, mesela Keriman asla kötü olduğunu düşünmüyor ki, hayat ta kalma meselesi bu, hayatta kalabilmek adına bütün bunları yapıyor. Dolayısıyla kötü olduğunu söyleyemeyiz. Zavallı bir kadın, dul, yapayalnız,Hayat’ta kalmak için bütün bu uğraşları.
Para senin için ne demek?
Değiş tokuş aracı, güzel bir şey para. Para’nın bulunmuş olması büyük bir buluş. Bir çok şeyin karşılığı para. Ben sana bu röportajı verdiğim için bana para vermiyorsun. Ne yapabilirsin mesela öpebilirsin beni. Not. Burada Nursel’e bir öpücük kondurdum, röportajın karşılığını sevgi olarak verdim. 🙂

Duygusal şeylerin karşılığı hiç bir zaman para değildir. Para ile saadet olmaz denir, parayla mutluluk olmaz derler ama parasız mutsuz olacağına parayla mutsuz ol.
Kendimizi nasıl seveceğiz.
Sevgi öğretilmesi gerekli, sabah günaydın demek lazım. Korkularımızdan arınmadığımız müddetçe, sevgiyi öğrenemeyiz. Sevgiyi öğrenmeliyiz hayatımızda, koşulsuz sevmeyi bilmeliyiz.

Sosyal Medya’yı çok seviyorum. Çok takipçim var. Keriman’ın askerleri onlar. Çok güzel şeyler yazıyorlar. Ben onları çok seviyorum.