GÜNDEM: Davutoğlu’ndan “KİMLİK” açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya Başbakanı Juha Spila ile görüşmesinin ardından ortak açıklama yaptılar. Sığınmacı konusunun ele alındığı toplantıda Davutoğlu’na kimlik bilgilerinin sızdırılması soruldu. Davutoğlu, gerekli tedbirlerin alınacağını Ulaştırıma Bakanlığı’nın görevlendirildiğini söyledi.
Mültecilerin kabulü sırasında Türkiye ‘de bir sorun yaşanmadı. Ama Yunan tarafı hakkında konuşamam. Zor bir süreç takım çalışması yapılıyor.
Sipilia: Yunanistan’ın yardıma ihtiyacı var . Finlandiya olarak Yunanistan’a uzman gönderme kararı aldık.
Başbakan Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiasıyla ilgili, “Bütün vatandaşlarımız bu konularda gerekli tedbirin alındığından emin olmalı. Tabii siber suçlar, bu tür aktiviteler bütün dünya için büyük tehdit oluşturuyor. Devletlere, kurumlara emanet edilmiş kişisel verilerin korunması önem taşıyor. Başbakan olarak benim kişisel verilerim ne kadar mahrem ve önemli ise herhangi bir vatandaşımızınki de o ölçüde önemlidir.” dedi.
Verilerin sızıdırılması konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Bakanlar Kurulu bilgilendirildi. Bu konuda yapılması gereken çalışmalar var. Ulaştırma bakanlığı özelllikle 2009-10 yılları arasında olan olayı araştırıyorlar.
Bu konudaki kararlığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. CHP’den olumlu cevap gelirsede derhal harekete geçilecektir. Vermezler ise biz AK Parti’nin teklifini komisyona ve parlementoya sunacağız.