SPOR: Kasımpaşa: 2 – Beşiktaş: 1

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Kasımpaşa, Beşiktaş’ı Del Valle ve Scarione’nin golleriyle 2-1 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar bu mağlubiyetle Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada avantajı kullanamadı ve puan farkını 6’ya çıkarma fırsatını tepti. Beşiktaş’ın maçtaki tek golünü ise Sosa kaydetti.
Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında oynanacakKasımpaşa ile Beşiktaş karşılaştı. Mücadele hakem Mete Kalkavan’ın düdüğü ile başladı. Maçın ilk 10 dakikası geride kalırken her iki takım da gol pozisyonu üretemedi. Karşılaşmadaki ilk şut ev sahibi Kasımpaşa’dan geldi. 15. dakikada Scarione’nin ceza sahasının dışandan vurduğu top kaelci Boyko’da kaldı.
28. dakikada gelişen Beşiktaş atağında topla buluşan Oğuzhan Özyakup’un arapasında ceza sahası içinde topla buluşan Jose Sosa topu filelere yolladı ve Beşiktaş ilk şutunda golle buluştu. Bu golün santrasında sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Beck’i geçen Del Valle, Boyko’yu mnağlup etti ve maça 1-1’lik eşitlik geldi. Golden sonra Beşiktaş ataklarını sıklaştırdı. 35. dakikada Sosa’nın kullandığı kornerde top direk kaleye doğru gitti ve direğin yanından auta çıktı. Mücadlenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.
İkinci yarıya Beşiktaş oyuncu değişikliği yaparak başladı. Kerim Frei oyundan çıkarken yerine Tolgay Arslan girdi. 49. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında sol kanatta topla buluşan Popov’un ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Scarione topu filelerle buluşturdu ve Kasımpa 2-1 öne geçti. 56. dakikada Beşiktaş’ta Olcay oyundan çıkarken yerine Cenk Tosun girdi. 62. dakikada Arjantinli Jose Sosa’nın uzaktan sert şutunu kaleci Ramazan yumrukladı ve golü kurtardı. 66. dakikada Oğuzhan, Sosa’nın pasıyla ceza sahasında topla buluşup golünü attı ama hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
Kalan dakikalarda Kasımpaşa farkı açmak için birçok pozisyon yakalasa da değerlendiremedi ve maç 2-1 sona erdi. Beşiktaş bu mağlubiyette Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada fırsatı değerlendiremedi.