GÜNDEM:EXPO 2016’yı Bakan Faruk Çelik ziyaret etti

“EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın 41’inci olağan yönetim kurulu toplantısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. Bakan Çelik, 1 Nisan tarihine kadar bitmesi planlanan proje ve yapım işlerinin kule dışında tamamlandığını söyledi. Bakan Çelik, 23 Nisan’a kadar kampanyalı bilet satışlarının devam edeceğini hatırlatarak “20 gün içerisinde bilet temin etmeyen vatandaşlarımızın 10 ve 20 TL’ye bilet temin edebileceklerini bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi. ”
EXPO 2016 Antalya Ajansı olağan yönetim kurulu toplantısı Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı VIP ve Basın Merkezi’nde yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çelik, Genel Sekreter Kazım Aydın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde buggyler ile alan gezisi yapan Bakan Çelik ve Yönetim Kurulu üyeleri ilk olarak Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezini gezdi. Bakan Çelik merkezin önüne yerleştirilen sesli ve hareketli dinazor maketlerini inceleyerek bilgi aldı. Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra 3 boyutlu gözlükle dijital film seyretti. Bakan Çelik daha sonra kendisini takip eden basın mensuplarının da simülatörü görmesini isteyerek bir kez de onlar ile simülatöre bindi. Bakan Çelik daha sonra Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi içerisinde bulunan çeşitli deney alanları ve deprem simülatörünü de inceledi.

Bakan Çelik ve Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra alanda yapımı tamamlanmak üzere olan Çin Bahçesini gezerek ülke bahçeleri hakkında bilgi aldı. Bakan Çelik son olarak Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesinde incelemelerde bulundu.
Alan gezisinin ardından ise Yönetim Kurulu toplantısına geçildi. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, “41. Yönetim Kurulu toplantımız vesilesi ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Belki bir toplantı daha yaparak açılışla noktalamış olacağız. Son 3-4 aydır birlikteyiz değerli yönetim kurulu üyelerimizle gerçekten son derece hassas ve dikkatli çalışmalar neticesinde son aşamaya geldik” dedi.

PROJE VE YAPIM İŞLERİ TAMAMLANDI
Bugün itibariyle EXPO 2016 proje ve yapım işlerinin tamamlandığını açıklayan Bakan Çelik şöyle konuştu;
“Kule dışındaki bütün işler tamamlanmış bulunuyor. Bugün de bir bölümünü gezme imkanı buldum. Planladığımız gibi 1 Nisan tarihine kadar bitmesi gereken işlerin tamamının bittiğini görmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Kuleyle ilgili maalesef yaşanan bazı, bizim de arzulamadığımız sorunlar oldu ama o da hızlı bir şekilde önümüzdeki hafta sonuna doğru giderileceği konusunda ilgili firmanın teyidi var. İnşallah önümüzdeki hafta sonunda kulenin bittiğini, çevre düzenlemelerini, çevrede sorun olan yerlerin bertaraf edilmesi dönemine girmiş bulunuyoruz. Böylece geneli itibariyle kulenin dışında proje ve yapım işlerinin bittiğini rahatlıkla ifade edebiliriz.”

47 ÜLKE KATILIM SÖZLŞMESİ İMZALADI
Alandaki bitkilendirme çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Çelik, toplamda 25 bin ağaç ve 165 bin çalı dikildiğini,365 bin metrekare de çimlendirme çalışması yapıldığını söyledi. Katılımcı ülkeler konusunda da son bilgileri paylaşan Bakan Çelik, ”Katılımcı ülkeler olarak 47 ülke sözleşme yapmış bulunmaktadır. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde görüşmelerin devam ettiği birkaç ülke daha var. Böylece 50 ülkeyi bulacağımız inancı içerisindeyiz” dedi.

650 BİN BİLET SATILDI
Bilet Kampanyası hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Çelik şunları söyledi;
“Biletlerle ilgili bir kampanya başlatmış idik Yönetim Kurulunda almış olduğumuz karar gereği. O kampanya bugün itibariyle son buldu. 5 ve 10 TL olarak satılan biletlerde son aldığım rakamlara göre 650 bin adet biletin satıldığını görmüş bulunduk. Önümüzdeki süre içerisinde biletler 10 ve 20 TL şeklinde 23 Nisan’a kadar satışı sürecek. 23 Nisan’dan sonra ise 30 ve 60 TL olarak bilet satışları yeni bir şekil almış olacak. Onun için tekrar aracılığınızla bütün vatandaşlarımıza bu 20 gün içerisinde bilet temin etmeyen vatandaşlarımızın 10 ve 20 TL’ye bilet temin edebileceklerini bir kez daha vurgulamak istiyorum”.
Bakan Çelik son olarak kamuoyuna Antalya EXPO 2016’yı anlatan basın mensuplarına ve gecesini gündüzünü bu uluslararası etkinliğin başarıyla gerçekleşmesi için harcayan Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.