GÜNDEM: “Teröristlerin iki seçeneği var”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kızılay Olağan Genel Kurulu’nda yaptıkları konuşmada destek çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında hakkında çıkan söylentilere sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bazı çevreler ise attığımı her adımın başarısızlığa uğraması için adeta kendilerini yırttılar. Ortak gösterilere destek vermekten kalp krizi yalanına kadar sergilemedik çirkinlik bırakmadılar. Yapılanları gördükten sonra Allah bizi bunlardan korusun demekten kendimi alamadım. Dimdik ayaktayım. Kalp krizi geçirdiğimiz yok” dedi.
Ankara’da düzenlenen Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu’na katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu da, “Gönül coğrafyamızın her köşesinde Kızılay var. Kızılay hep var, hep var olacak. Kızılay 2020 vizyonunda büyük hedefleri aldığınızı biliyoruz. Kızılay’a her şey yakışır, en çok da bu hilaldir. Bu bayrak en ileri uçlara taşınacaktır” dedi.
KIZILAY’A YENİ MERKEZ MÜJDESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da, Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu’na konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
“İnsanların zor zamanlarında yanında olmak için 148 yıldır faaliyet gösteren Kızılay’a emek vermiş herkese saygılarımı sunuyorum.
Tarım Bakanlığı’nın yanındaki 30 dönüm arazi üzerinde Kızılay’a yaraşır merkezin yapımı çok faydalı olacaktır. Kızılay, geniş bir coğrafyada küresel bir yardım kuruluşu haline gelmiştir. Afet sonrası müdahale yanında afete hazırlık için böyle güçlü bir altyapıya ihtiyaç vardır. Kızılay’ın 2020 hedeflerine ulaşması için elimizden gelen desteği vereceğimizi Başbakanımız da ifade etti, bunu el ele hükümetimizle yürüteceğiz.
Eğer arkanızda millet varsa kimse sizi engelleyemez. Kızılay, milletin kurumu haline dönüştüğü müddetçe Türkiye’de de, dünyada da çok büyük işlere imza atmamaları için hiçbir sebep yoktur.
Ülke genelinde 91 bin üye sayısına ulaşan Kızılay, yardımlarını her geçen yıl artıracaktır. İtibarlı bir Kızılay için hep birlikte çalışacağız.
Tüm vatandaşlarımızdan 2868 kısa mesaj numarasını asla unutmamalarını tavsiye ediyorum. Her fırsatta bu numaraya mesaj göndererek 10 lira bağışlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.