GÜNDEM: Erdoğan:“Paralel Örgütün Gerçek Yüzü Net Bir Şekilde Görüldü”

“Açılışını yaptığı Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nde Müslüman üniversite öğrencilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada “Paralel Yapı’nın son 3 yıldır, ne kadar Türkiye karşıtı lobi ve ülke varsa onlarla iş birliği halinde çalıştığına şahit oluyoruz.
Konuşmasında Paralel Devlet Yapılanması’na da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili yapının Türkiye’de ümmeti parçalama görevi üstlenmiş olan bir yapı olduğunu belirtti ve “Bizler sonunda Millî Güvenlik Kurulu’nda legal görünüm altında illegal terör örgütleri olarak veya illegal örgütler olarak tavsif edip buna göre de Bakanlar Kurulu’muz kararını verdi ve bu artık Millî Güvenlik Strateji Belgesi içerisine girdi” şeklinde konuştu.
Söz konusu yapının ABD’e ‘charter school’larda çok ciddi bir parasal kaynak elde ettiğine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye’de 40 yıldır gizli bir şekilde örgütlenen, kendini dini bir cemaat gibi sunan, diyalog, hizmet, eğitim gibi kavramların arkasına saklanarak bir suç örgütü kuran karanlık bir yapı ile bizler 3 yıldır mücadele ediyoruz. Paralel Devlet Yapılanması olarak adlandırdığımız bu örgüt, 2013 yılından bu yana yargı ve emniyet içerisindeki mensupları aracılıyla meşru hükümete bir darbe girişiminde bulundu. Hamdolsun biz bu darbe teşebbüsünü milletimizin desteği ve duasıyla bertaraf ettik. Liderliğini burada firari olarak yaşayan Fethulah Gülen’in yaptığı bu örgütün gerçek yüzü, aradan geçen bu 3 yıl içinde milletimiz tarafından çok daha net bir şekilde görüldü.