SPOR: Tolgay Arslan: “Futbolu çok seviyorum”

Siyah-Beyazlı futbolcu sahalardan uzak kaldığı 6 aylık dönemde 1 yaşındaki oğlunun en büyük motivasyon kaynağı olduğunu söyledi, “Ailemin ve hocalarımın desteğiyle çok iyi bir tedavi süreci geçirdim. Psikolojik olarak kendimi eski Tolgay’dan daha güçlü hissediyorum. Şampiyonluk kupasında inşallah benim de katkım olur” dedi.
Sezon öncesi hazırlık kampında sol diz çapraz bağları kopan ve geçirdiği ameliyatın ardından 6 ay formasından uzak kalan Tolgay Arsan, Süper Lig’e verilen milli arada formunu yükseltti. Yıldız futbolcu, Beşiktaş’ın, Çaykur Rize ve Beylerbeyi ile oynadığı hazırlık maçlarında attığı goller ve yaptığı asistlerle tüm dikkatleri üzerine çekti.
Tolgay, sakatlık sürecinde yaşadığı zor günlerin yanı sıra şampiyonlukla ilgili birbirinden çarpıcı ifadeler kullandı.
Başarılı oyuncu, “Çok ciddi bir sakatlık geçirdim ve doğal olarak moralim çok bozuktu. Ama şükürler olsun ailem sayesinde çok iyi bir tedavi süreci geçirdim. Bir yaşındaki oğlum benim en büyük motivasyon kaynağım oldu. Onunla zaman geçirdiğimde tüm olumsuz düşüncelerden arınıyordum. İstanbul’da Dolu Arslan hocamla çok yararlı bireysel antrenmanlar yaptık. Şenol Güneş de sağolsun benimle yakından ilgilendi. Ben çok hırslı bir oyuncuyum. Kendimi hazır hissettiğim için bir an önce oynamak istedim. Fakat Şenol hoca bana acele etmememi söyledi. Yavaş yavaş aldığım sürelerle her geçen gün eski halime dönmeye başladım” dedi. Siyah-beyazlı yıldız futbola büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu dile getirdi.
Almanya’da yetişen bir futbolcu olduğunu hatırlatan Tolgay, “Ben futbolu para için oynamıyorum. Ailemden sonra en çok futbolu seviyorum. Futbola olan bu tutkum sayesinde sakatlıktan sonra kendimi bırakmadım. Son iki hazırlık maçında oynadım. Hazırlık maçı da olsa bu maçları ciddiye aldım. Antrenmanlarda da maç ciddiyetiyle çalışıyorum. Sonuçta Almanya alt yapısı olan bir oyuncuyum. Bu sistemde disiplin ve iş ahlakı çok önemli. Açıkçası psikolojik olarak kendimi eski Tolgay’dan daha güçlü hissediyorum. Kalan 8 haftada süre almaya devam edersem bir kaç maç sonra fiziksel olarak da eskisiden daha iyi olurum. İnşallah camianın beklediği o şampiyonluk kupasında benim de katkım olur” ifadelerini kullandı.