SPOR: Kara Kartal boş durmuyor

Milli maç arasını 2 hazırlık maçı yaparak değerlendiren Beşiktaş, Milli oyuncuların katılımı ile hazırlıklarını tam kadro sürdürecek.
Teknik direktör Şenol Güneş’in Milli maç arasında yüzünü güldüren iki olay ise hazırlık maçlarında oyuncuların gösterdiği performanslar ve Milli takımlara giden oyuncuların sakatlanmadan dönmesi oldu.
Çaykur Rizespor ve Beylerbeyi maçlarında A Takım oyuncuları ile altyapı oyuncularını bir arada oynatan Şenol Güneş tecrübeli oyuncuların form düşüklüğü yaşamaması kadar, alt yapı oyuncularının takıma verdikleri katkıdan oldukça memnun kaldı.
Sakatlandıktan sonra yavaş yavaş form tutmaya başlayan Tolgay Arslan her iki hazırlık maçında da adeta şov yaparak ilk on bir için hazır olduğunu göstererek hocasına mesaj verdi. Teknik direktör Şenol Güneş altyapıdan takıma dahil ettiği Hamza, Kaan ve Sedat’ın performanslarını çok beğendi. Hazırlık maçlarında sahne alan genç oyuncular takıma hiç yabancılık çekmeden oynadılar ve ilerisi için umut dağıttılar.
Tecrübeli teknik adamı sevindiren bir başka olay ise Milli takımlara giden 9 oyuncunun sakatlanmadan geri dönmesi oldu. Siyah-beyazlıların Milli takımlara gönderdiği 9 oyuncu da Milli maçlarda görev alırken karşılaşmaları her hangi bir sakatlık yaşamadan tamamlamaları teknik heyeti sevindirdi. Bu oyuncuların Milli takımları için sahada ter dökmelerinin önemli olduğunu altını çizen Şenol Güneş en zor periyoda girecekleri dönemde hiç bir oyuncularını kaybetmemiş olmanın sevincini de yaşıyor.
Milli maçlar arasından sonra Beşiktaş’ı bu haftadan itibaren oldukça zor bir periyot bekliyor. Kalan 8 maçın 5 tanesini deplasmanda oynayacak olan siyah-beyazlılar ilk 4 hafta içinde 3 deplasmana çıkacak.
27’inci hafta karşılaşması olan Kasımpşa deplasmanından sonra 11 Nisan’da Bursaspor maçı ile Vodafone Arena’yı açacak olan Siyah Beyazlılar ardından çok zor iki deplasmana gidecek. 29’uncu haftada ligden düşmemek için savaşan Sivasspor’a konuk olacak Beşiktaş, bir hafta 30’uncu haftada da Avrupa’ya gitme mücadelesi veren Akhisar Belediyespor ile yine deplasmanda oynayacak.
Beşiktaş yönetimi ve teknik heyeti ligin bıyunun giderek kısaldığı bu süreçte en zorlu dönemeç olarak bu dört maçı görüyor ve bu dört maçtan alınacak 12 puanın kendilerini şampiyon yapacağına inanıyor.