SPOR: Demba Ba: “Beşiktaş’ı özlüyorum”

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Beşiktaş’tan Çin’in Shanghai Shenhua takımına transfer olan Demba Ba, transfer sürecinde yaşananlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş’ta oynadığı dönemde gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi haline gelen Demba Ba, takımdan ayrılış süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Çin’den gelen transfer teklifini duyduğunda Beşiktaş’tan ayrılmak gibi bir düşüncesi olmadığını belirten Senegalli golcü, “Moussa Sow ile restoranda otururken Türkiye’deki menajerim Ahmet Bulut beni aradı ve bana Shanghai’den çok iyi bir transfer teklifi aldığını söyledi. O an Ahmet’e böyle bir takımı hiç duymadığımı ve böyle bir transfer görüşmesi için zamanımın olmadığını belirterek takımdan ayrılmak istemediğimi söyledim. Çünkü İstanbul’daki hayat bana çok uygundu, taraftar beni çok seviyordu ve ben de onları seviyordum. Ancak Ahmet bütün bir yaz boyunca transfer konusundaki ısrarını sürdürdü ve bana gelen teklifi görene kadar uzun bir süre transfer konusunda onunla görüşmek istemedim. Ancak teklifi görünce durdum ve düşündüm…” ifadelerini kullandı.
Shanghai Shenhua’dan gelen 14 milyon euroluk teklifin kendisini cezbettiğini belirten Demba Ba, “Teklifi görünce denemekten bir şey çıkmaz diye düşündüm. Çünkü yaşım hala genç ve Çin’de başarılı olamamam halinde Avrupa’ya geri dönebilirim. Çin hakkında pek bir fikrim yoktu ve Ahmet Bulut ile bir kez daha görüşmeye karar verdim. Ahmet ile görüştüğümde kendisinin de benim İstanbul’da kalmamı istediğini ancak böyle bir teklifi bir kez daha düşünmem gerektiğini söyledi. Gerçekten de böyle bir para reddedilemezdi.” şeklinde konuşarak Beşiktaş’tan Shanghai’ye transfer sürecini anlattı.
Son olarak Çin’deki yaşamı hakkında da açıklamalarda bulunan Demba Ba, İstanbul’daki hayatını özlediğini belirterek, “Burada helal yemek yemek istiyoruz. Oturduğum sokakta çok güzel bir Türk restorantı var. Genel olarak orada yiyorum. Bana Türkiye’deki günlerimi hatırlatıyor. Bazen Premier League’e dönmek istiyorum. Ligi gerçekten çok özlüyorum. İstanbul’u, Beşiktaş’ı ve taraftarı da özlediğim zamanlar oluyor. Onların da beni özlediğini biliyorum.” açıklamasında bulundu.
13 milyon euro transfer bedeliyle Beşiktaş’tan Çin’in Shanghai Shenhua takımına transfer olan Demba Ba, takımıyla çıktığı toplam 18 maçta 13 kez rakip takım ağlarını sarsmayı başardı.