Hayırlı olsun

Sevgili Beşiktaş’lılar, 1947 yılında İnönü Stadımızın açılışında bulunmuş bir ağabeyiniz, kardeşinizim. Bu mutlu günü yıllar geçse de unutmak mümkün mü? İnşallah bu ikinci tarihi açılışta da bulunmak nasip olur.
Bu stadyum yıllardır gündemdeydi ama bir türlü yapılamamıştı, kısmet Fikret Orman ve yönetim kuruluna nasip oldu. Candan kutluyorum. Ellerine sağlık.
Her şeyi ile dört dörtlük bir stat oluyor, bence Avrupa’da ilk 3’e girecek bir stat. Hele o muhteşem yeri.
Yalnız benim takıldığım önemli bir, iki husus var.
Birincisi; adı hep şöyle geçiyor kısaca,VODAFONE ARENA tamam Vodafone sağ olsun harika bir sponsor, adı tabii ki adı olacak, ama şu dünyanın çoğu ülkesinde bizde de kullanılan ARENA ne oluyor anlamıyorum. Bunun yerine benim bedava vererek çıktığımız TARİHİ ŞEREF STADI’NIN ADI NEDEN YOK?
Hala geçikmedik, bence adı VODAFONE BEŞİKTAŞ ŞEREF STADI olmalı.
Gazetemize, Radyo ve Tv’lerimize öneriyorum, bir anket yapsınlar bakalım ne çıkacak. Eminim kesin tüm BJK’liler bu adı isteyecek.
İkincisi; stadyumda belli yerlere verilecek isimler, bunda da acele etmemek gerek tabii ki rahmetli eski futbolcularımıza saygıyla onların adlarını koyalım, ama ya yaşayanlar, onlar yaşadıkları için mi adları konmayacak, olacak şey mi?
SANLI KAPTAN-BABA RECEP-NAZMİ BİLGE KAPTAN – ZEKERİYA ALP KAPTAN – RIZA KAPTAN – SAMET KAPTAN vb.leri ne olacak?
Burada lütfen yönetim çok dikkatli olmalıdır. Bence acele etmemelidir.
Gelelim Beşiktaş’ımıza, hedefe adım adım gidiyoruz. Maç kaybetme lüksümüz hatta beraberlik lüksümüz de hiç kalmadı, bunun için hep 3 puan, o zaman da GOL GOL GOL atmak gerek. Son maçlarda 1-0’lar taraftarın yüreğini ağzına getiriyor. Madem biz hücum futbolu oynuyoruz, neden 4 – 4 – 2 oynamayıp da ileride Gomez’in yanına Cenk’imizi koymuyoruz?
Milli maçta CENK’imizi gördük aslanlar gibi harika iki gol atıverdi. Helal olsun Fatih hocama.
Bizim de her maçımızda Cenk aslanlar gibi oynamalı ve de göreceğiz ki takır takır oynayıp gollerini atacaktır.
Necip görevini yaptı, ama ben şahsen devamlı olarak orada oynamasını mahzurlu buluyorum. Tabii hocanın bileceği iş.
Stat açılışı ile bir önerim de şu; bu stat da yıllarca 1. küme maçları oynandı. Bu ligde oynayan eski İSTANBUL TAKIMLARIMIZ OLAN VEFA – KARAGÜMRÜK – BEYKOZ – FERİKÖY – TAKSİM – BEYOĞLUSPOR – İSTANBULSPOR – YEŞİLDİREK gibi şu anda amatör ligde, 1. – 2. – 3. profesyonel liglerde oynayan takımları bir vefa örneği olarak ilk açılış günü önde kulüp bayraklarını, formalarıyla birlikte taşıyan bir genç futbolcuları, arkada da yaşayan eski efsane futbolcularıyla adları anons yapılarak bir resmi geçit yapsalar. Mesela VEFA’lı halen 94 yaşında ama aslan gibi olan, eski milli takım oyuncumuz namı değer KÖR GALİP vb. gibi.
Düşünebiliyor musunuz o muhteşem manzarıyı?.. Beşiktaş’ımıza bu yakışır. Hadi Fikret Orman, hadi Ahmet Nur Çebi ve diğer değerli yönetim kurulu arkadaşlarım hadi.
Göreceksiniz ki bu tarihi tablo hiç, ama hiç unutulmayacak belki de Avrupa’da dünyada dahi ses getirecek BJK ve VEFA’sının adını duyuracak.
Yeni stadımız inşallah BJK’mize hayırlar ve uğurlar getirsin. Tüm Beşiktaş’lılarımıza hayırlı olsun. Başta Sn. Başkan olmak üzere tüm yönetim kurulunu tekrar kutluyorum.
Sağlıkla ve hoşça kalınız.
E-mail:
kulusu@hotmail.com
Değerli BJK’liler merak ettikleriniiz veya sormak istediklerinizi bu mail adresimden bana iletebilirsiniz.