EKONOMİ: Vergi beyannamesi için son gün…

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 25 mart 2016 olarak daha önce duyurulan, 2015 senesine ait yıllık gelir vergisi beyannamelerini verme süresini 31 Mart 2016 mesai bitimine kadar uzatmıştı. Mükellefler internet ortamından beyannemelerini gün sonuna kadar gönderebilecek.

Hazır Beyan Sistemi Nedir?

Mükellefler ücret kira, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratları için beyannameler, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazır beyan sistemi tarafından hazırlandı ve mükelleflerin onayına sunuldu. Mükellefler Hazır beyan sistemine girerek söz konusu vergi beyannamelerini okuyup onaylayabilir , bu sayede gelir vergisi beyannamesini gerçekleştirmiş olur. Vergi hesaplamaları hazır beyan sistemi tarafından otomatik olarak hazırlandı.

Gelir vergisi kanununa göre hangi gelirler ücret sayılır?

Gelir vergisi kanununa göre hangi gelirler ücret sayılır? Gelir vergisi kanununa göre kanunla kurulan emekli sandıklarıyla 506 sayılı sosyal sigora kanunun geçici 20. maddesinde belirtilmiş olan sandıklar tarafından ödenen ve en yüksek devlet memuruna yapılan en yüksek ödemenin tutarını aşan emekli aylıkları, maluliyet aylıkları , dul ve yetim aylıkları bu kapsama girer , Yine daha önce yapılmış ya da gelecekte yapılacak hizmetlerin karşılığında verilen para ve ayınlarla sağlanan maddi menfaatler, Sporculara transfer ücreti ya da sair adlarla ödenen para , Bilirkişilere , eksperlere, resmi arabuluculara , spor hakimlerine ve her türlü juri üyelerine ödenen para , ayın ve menfaatler ücret sayılır.