SPOR: Mario Gomez: “Sezon sonunda görüşeceğiz”

Beşiktaş’ta yaptığı çıkışı Almanya formasıyla da sürdüren Gomez, devlerin radarına girdi. Fiorentina’dan kiraladığı futbolcuyla yoluna Euro 2016 sonrasında da devam etmek isteyen Kartal, eğer oyuncusunu başka bir takıma gönderirse sözleşmesindeki özel madde gereği bonservisin yüzde 70’ini alacak.
Sezon başında İtalya Serie A temsilcisi Fiorentina’dan 2 yıllığına kiralık olarak Beşiktaş’a transfer olan Mario Gomez’in, sözleşmesindeki bilinmeyen bir detay ortaya çıktı.
Alman futbolcunun bonservisini 2 yıllık kiralama dönemi sonunda 1000 Euro gibi bir sembolik rakama alma şansı olan Beşiktaş Yönetimi’nin, bu süre öncesinde oyuncusu için gelecek bir astronomik teklifi değerlendirme hakkının bulunduğu bildirildi.
Kara Kartal’da yaptığı büyük çıkışla tekrar Almanya A Milli Takımı’na yükselen 30 yaşındaki futbolcuyu bedelsiz kiralayan Siyah-Beyazlılar’ın, Gomez’in bu 2 yıl içerisinde başka bir takıma satılması halinde bonservis bedelinin sadece yüzde 30’luk bölümünü Çizme ekibine vereceği öğrenildi.
Mario Gomez’le ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ben Gomez’in kalmasını istiyorum ama giderse sezon sonunda daha iyisini alırız” sözlerini sarf eden Başkan Fikret Orman’ın, bu oyuncu konusunda kulübün kapısının astronomik bir teklifle çalınması halinde gidiş izni verebileceği konuşuluyor.
Almanya’nın geçen hafta İngiltere’yle oynadığı hazırlık maçına ilk 11’de başlayan ve başarılı futbolunu 1 golle süsleyerek adım adım Euro 2016’ya giden 1,89’luk golcü için şimdiden başta Manchester City olmak üzere birçok İngiliz ekibinin temasta olduğu konuşuluyor.
Beşiktaş’la sezon başında senelik 3,5 milyon Euro artı bonus olmak üzere el sıkışan Mario Gomez de, 3-2 kaybettikleri İngiltere maçının ardından yaptığı açıklamada geleceğinin henüz kesinlik kazanmadığını belirterek, “Sezon sonunda 3 taraf da oturacağız ve ne olacağına bakacağız” sözlerini kullanmış ve kariyerinin sezon sonunda şekilleneceğini söylemişti.