DÜNYA: Obama’nın görüşleri dünya basınında

WSJ: Obama, Erdoğan’ın ‘kendi hedefleri için demokrasiyi çürüttüğünü’ düşünüyor
Wall Street Journal, Nükleer Güvenlik Zirvesi için Washington’a gidecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşemeyeceğini yazdı. Haberde, “Washington’da Erdoğan’ın ‘Türkiye demokrasisini kendi hedefleri için çürüttüğü’ kanaati hâkim” değerlendirmesine yer verildi.

Cumhuriyet’ten İlhan Tanır’ın haberine göre; Gazeteye konuşan ABD yönetimi yetkililerinin, Obama’nın “Türklerce finansmanı yapılan Maryland’daki camiyi beraber açma teklifini reddettiğini ve Türk muhatabı ile birebir resmi görüşme planları bulunmadığını” söylediği aktarılıyor. Türk yetkililerin aylardır Washington’daki buluşmayı ayarlamaya çalıştığı, ancak Beyaz Saray’ın Obama yerine yardımcısı Joe Biden’ın Erdoğan ile görüşmesine karar verdiği belirtiliyor.

“Demokrasiyi çürüttü”

Obama ve Erdoğan’ın kasımdaki G-20 zirvesinde buluştuğunu, şubatta telefonda görüştüğünü hatırlatan yetkililer, “Başkan çok az dünya lideriyle bu kadar düzenli görüşüyor. Erdoğan dışlanmıyor” dese de uzmanların görüşü farklı. Kaynak: http://t24.com.tr/haber/wsj-obama-erdoganin-kendi-hedefleri-icin-demokrasiyi-curuttugunu-dusunuyor,333960