BEŞİKTAŞ: Trafik canavarı kurbanı Beşiktaşlı’ya son veda

Beşiktaş’ta makas atan bir aracın neden olduğu kazada can veren Beşiktaşlı eski basketbolcu ve divan kurulu üyesi Mustafa Tiryaki, son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul Beşiktaş Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan Zincirlikuyu Mezarlığı önünde önceki akşam saat 22.00 sıralarında Berkay Beyaz (19) yönetimindeki otomobil makas atarak ilerlemeye başladı. Sürücünün aşırı hızdan dolayı aracın hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil sol şeritteki bir araca çarptı, ardından da demir bariyerleri aşarak Beşiktaş basketbol takımının eski sporcusu ve divan kurulu üyesi Mustafa Tiryaki’nin (73) kullandığı otomobilin üzerine düştü. Aynı zamanda diş hekimi de olan Mustafa Tiryaki olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan oğlu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim üyesi Dr. Murat Tiryaki ise kazadan şans eseri kurtuldu. Kazaya sebep olan aracın sürücüsü Berkay Beyaz ile arkadaşı Yusuf Yılmaz Miryan (20), sıkıştıkları araçtan itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. İki genç yoğun bakımda tedaviye alındı.
Beşiktaş basketbol takımının eski sporcusu ve divan kurulu üyesi Mustafa Tiryaki dün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Tiryaki’nin 1. Levent Camii’nde kılınan cenaze namazına eski basketbolcu arkadaşları, Beşiktaş divan kurulu üyeleri, yakınları, sevenleri ve aynı kazada kurtulan oğlu Murat Tiryaki katıldı. Mustafa Tiryaki’nin tabutunun üzerine çok sevdiği Beşiktaş forması konuldu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz de cenazeye çelenk gönderdi. Taziyeleri kabul eden Murat Tiryaki’nin oldukça bitkin ve üzgün olduğu görüldü. Mustafa Tiryaki, öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Eski Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.