SPOR: Tolgay Arslan: “Terör yüzünden evde oturuyoruz”

Beşiktaşlı Tolgay Arslan, Alman basınına önemli açıklamalarda bulundu. Bild gazetesine özel bir röportaj veren Tolgay Arslan, Türkiye’de yaşanan terör saldırıları ve bunun ardından ortaya çıkan gelişmeleri anlattı.
Tolgay Arslan, “Ankara’daki bombalı saldırı çok kötüydü. Herkes bu yüzden bir nebze korkuya kapıldı. Bizi ziyarete gelecek bir kaç arkadaş vardı. Bu gelişmenin ardından programlarını iptal ettiler. Almanya’da kendi güvenliğini düşünmüyorsun ama burada durum farklı” dedi.
Siyah-beyazlı kulübün de oyuncularına bazı yerlere gitmekten kaçınmaları yönünde tavsiyede bulunduğunu aktaran oyuncu, “Turistlerin uğrak yerlerine, alışveriş merkezi gibi yerlere gitmiyorum. Zaten bir çok futbolcu güvenliği yoğun evlerde oturmayı tercih ediyor. Çoğu oyuncu koruma altında tesislerde yaşıyor. Yeni oyuncular için durum gergin. Eğer durum daha da kötüleşirse ailemi Hamburg’a göndermeyi düşünüyorum” diye konuştu.
Siyah-Beyazlı futbolcu şöyle devam etti: “Sakatlıktan döndükten sonra oynamak için biraz aceleci davrandım. Ancak hocam bu konuda bana yol gösterdi ve sabırsız olmamam gerektiğini söyledi. Şu anda dizimden bir sakatlığım yok. Hafta sonunda uzun bir aranın ardından tekrar ilk 11’de oynayabileceğimi düşünüyorum. Bu sezon şampiyon olacağımıza dair en ufak bir şüphem yok. Bu aynı zamanda Bundesliga için de bir zafer olacak. Çünkü takımda Bundesliga kökenli sekiz oyuncu forma giyiyoruz. Almanca konuşabilen 11-12 futbolcu var.”