SPOR: Başkan Arena’da konuşacak

Arena’da önceki gün başlayan çim serme işleminde sona gelindi. Başkan Fikret Orman’ın yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla açılışını duyuracağı 41 bin 903 kişilik spor kompleksinin, Bursa maçıyla kapılarını açması bekleniyor.
Siyah-Beyazlı camianın açılışını merakla beklediği Vodafone Arena’da artık mutlu sona oldukça az kaldı.
Kaba inşaatının tamamlanmasının ardından koltuk montajı ve mebran kaplama işlemi de bitirilen 41 bin 903 kişilik dev spor kompleksinde çim serme işleminde de büyük aşama kaydedildi. Geçen gün başlayan serme işinin yarın sabah saatlerinde tamamen bitirilmesi bekleniyor. Başkan Fikret Orman, çim seriminin bitirilmesinin ardından yarın şantiyede yapacağı basın açıklamasıyla açılışla ilgili olarak programı kamuoyuna duyuracak.
Stat için ilk olarak kulübün merhum Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın doğum günü olan 5 Nisan’da sembolik bir açılış töreni yapmayı hedefleyen Siyah-Beyazlılar, 9 Nisan’da da bir gösteri maçı yapmayı planlıyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu alan Orman’ın; açılışta son anda değişikliğe gidilmezse bu karşılaşmayla beraber ikinci törenin yapılması hedefleniyor. Stattaki ilk maçın ise 11 Nisan’daki Bursaspor karşılaşmasıyla olmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Bursa maçının ardından iç sahadaki Kayseri ve Osmanlı mücadelelerine de burada çıkacak olan Siyah- Beyazlılar, sezonu şampiyon tamamlaması halinde kupayı Vodafone Arena’da kaldıracak.