GÜNDEM: Şehitler son yolculuklarına uğurlandı

Mardin Nusaybin’de önceki gün çıkan çatışmalarda şehit olan özel harekat polisi Oğuz Günaydın (26) ile Uzman Çavuşlar Bilal Kurtoğlu (37) ve Süleyman İyikul (32) son yolculuklarına uğurlandı.

İki ay önce nişanlanan ve evlilik hazırlığı yaparken şehit olan polis memuru Oğuzhan Günaydın’ın cenazesi Malatya Şehir Mezarlığı’na getirildi. Anne Şenay Günaydın (43), “Ben şehit annesiyim. Ben ağlamam. Düşmanı sevindirmem” diyerek oğlunun fotoğrafına sarılıp ağladı. Babası Ali Günaydın (45) da tabuta sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Batuhan Günaydın (12) ise ağabeyinin polis üniformasını giyerek cenaze törenine katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yakıldı. 2 ay önce Aybüke Ak (20) ile nişanlanan Oğuzhan Günaydın’ın, nişan töreninde giydiği takım elbiseyi mezarlığa getiren anne tabutun üzerine koyarak ağladı. Günaydın’ın naaşı Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu’un (37) cenazesi, Hatay Reyhanlı’daki baba ocağına getirildi. Babası Ahmet, annesi Ayşe Kurtoğlu ile eşi Fatma sinir krizleri geçirdi. Şehidin çocukları 12 yaşında Başak ve 5 yaşında Muhammed Baran da gözyaşı döktü. Törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kurtoğlu’nun cenazesi, Asri Mezarlık Şehitliği’nde toprağa verildi.
Şehit Uzman Çavuş Süleyman İyikul (32), Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde uğurlandı. Şehidin cenazesi Kara Şehitliği’nde toprağa verildi.