AKTÜEL: Tahir Elçi cinayetinde flaş gelişme

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te öldürüldüğü yerin tam karşısında, 150’ye yakın mermi isabet eden işyerinde 2’si tabancaya ait 3 mermi çekirdeği bulunduğu ve kriminal inceleme için Ankara’ya gönderildiği açıklandı.
Daha önce çatışmalar nedeniyle iki kez yarım kalan olay yeri incelemesi 4 ay aradan sonra kısa süre önce yeniden yapıldı.
Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Baro yetkililerinin katıldığı olay yeri incelemesini İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen kriminal uzmanları yaptı. 2 gün süren çalışmada özellikle Elçi’yi vuran mermi çekirdeğinin isabet ettiği düşünülen işyerinde yoğun inceleme yapıldı. Burada 2 tabanca ve 1 uzun namlulu silaha ait çekirdek bulundu.
Baro yetkilileri, 150’ye yakın mermi isabet eden işyerinde sadece 3 mermi çekirdeği bulunmasının şüpheli olduğunu dile getirdi. Bu işyerindeki mermi çekirdeklerinin Sur’daki sokağa çıkma yasağı sırasında toplanmış olabileceğini belirten avukatlar, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Çamura bulanan ve üzerinde bazı izler bulunan mermi çekirdeklerinin Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı’nda titiz bir teknik incelemeden geçirileceği belirtildi. Çekirdek üzerindeki bulgular ile Tahir Elçi’den alınan kan örneği arasında DNA eşleşmesi sağlanması halinde sonuçların şüphelilerin attığı silahlar ve olay yerindeki polislerin silahları ile karşılaştırılacağı vurgulandı.
Öte yandan aynı gün yapılan olay yeri incelemesinde saldırı sırasında Elçi’nin bulunduğu noktaya cansız manken konularak lazer ışığı ile vurulma noktası tespiti yapıldığı kaydedildi. Savcılık kaynakları sokakta bulunan polislerin durduğu noktalardan Elçi’nin boy ölçüsüne uygun olan cansız mankene doğru lazer ışığı tutulduğunu ve bu şekilde 8 muhtemel açı tespit edildiğini belirtti.