SİYASET: MHP Lideri: “HDP’yi kurtarma manevrası”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tüm dokunulmazlık dosyalarının kaldırılmasına yönelik çıkışını “HDP’yi kurtarma manevrası” olarak değerlendirdi. Bahçeli, “506 fezlekeyi Meclis’e getirme önerisi ipe un sermekle birlikte HDP’yi perdeleme sinsiliğidir” dedi.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada milletvekilliği dokunulmazlığı tartışmalarının amacından çarptırılmasını ibret ve teessürle izlediklerini kaydetti. Davutoğlu’nun temelsiz meydan okumasında bulunduğunu dile getiren Bahçeli, “MHP elbette bu meydan okumayı karşılıksız bırakmayacak, bu resti alttan almayacaktır” dedi. Bahçeli, dokunulmazlıklar konusunda MHP’nin 4 şartını da sıraladı. O şartlar özetle şöyle:
1. KARMA KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLSÜN: TBMM’ne intikal eden HDP’li milletvekillerine ait fezlekeler sırasıyla Karma Komisyon, ardından Hazırlık Komisyonu’nda görüşülüp karara bağlanmalı, daha sonra Genel Kurul’a getirilmelidir. Milli vicdanda çoktan hüküm giyenlerin dokunulmazlıkları mutlaka ve öncelikle kaldırılmalıdır.
2. ESKİ BAKANLAR YARGILANSIN: Bu aciliyet arz eden milli talep cevaplandıktan sonra yolsuzluk ve rüşvet suçlarına adı karışmış eski bakanların da bağımsız ve tarafsız yargı önüne çıkarılmaları temin edilmelidir.
3. BÜROKRATLAR DA YARGILANSIN: Makamı ve mevki ne olursa olsun, süreç ihaneti sırasında görevini ihmal eden, devleti zaafa düşüren, terör örgütünün silahlanmasını ve militan devşirmesini gaflet içinde seyretmiş devlet veya hükümet görevlisi kimlerse adalete teslimlerinin önü ve yolu açılmalıdır.
4. KİMSE İMTİYAZLI DEĞİL: İşlediği suçlar dolayısıyla hiç kimse dokunulmaz, ulaşılmaz, erişilmez olmamalı; devletin en tepesinden en aşağısına kadar herkes taşıdıkları sorumluluktan dolayı imtiyazlı konumlarına sığınarak hesap vermekten muaf tutulmalıdır.