GÜNDEM: Ak Parti, CHP ve MHP “Anayasaya” görüşmesi

Ak Parti, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması konusundaki anayasa değişikilği önerisini muhalefet partilerine sundu.
Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Meclis’te CHP ve MHP yöneticilerine Anayasa değişikliği önerisini iletti. Öneri, HDP’ye de verilecek. Dokunulmazlıklar konusunda anayasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifinde, anayasaya geçici 20. madde eklenmesi öngörüldü. Teklifte, şu ifadeler yer aldı: “Bu kanun yürürlüğe girdiği tarihte, Başbakanlık tarafından TBMM Başkanlığı’na havale edilen ve esas numarası alan Yasama Dokunulmazlığı Tezkereleri ile Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyonda bulunan ekli listede adı ve soyadı belirtilen milletvekillerine ait Yasama Dokunulmazlığı dosyalarına ilişkin olarak ilgili milletvekilleri hakkında 7.11.1982 tarihli ve 2709 sayılı kanunun 83’üncü maddesinin ikinci fıkrasındaki birinci cümle hükmü uygulanmaz.
Bu kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren TBMM Başkanlığı ve Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden kurulu Karma Komisyon Başkanlığında bulunan Yasama Dokunulmazlığı tezkereleri ve eki dosyalar on beş gün içinde ilgili yargı mercilerine gönderilmek üzere Başbakanlığa iade edilir.”