AKTÜEL: Orgeneral Akar: “TSK ülkemizin teminatıdır”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “TSK, ülkemizin ve milletimizin birliği, bütünlüğü, bağımsızlığı, egemenliği ve bayraklaşan vatan topraklarının korunması konusunda en önemli teminat olmaya devam edecektir. Biliyoruz ki en büyük takdir güvenilmek, en büyük başarı da bu güvene layık olmaktır” diye konuştu.
Orgeneral Akar, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’ndaki törende şehit yakınlarına seslendi, “Burada sizlerin üzüntüsünü ne kadar paylaşabilirsek ve paylaşmaktan öte ne kadar azaltabilirsek ve sizlerin gururunu paylaşmak suretiyle gururunuzu ne kadar artırabilirsek o kadar mutlu olacağız” diye konuştu.
Genelkurmay Karargâhı’ndaki Atatürk Kültür Sitesi’ndeki törene, Çanakkale, Kore savaşları, Kıbrıs Barış Harekatı ile görevi sırasında veya bölücü terör örgütüyle mücadelede şehit olanların yakınları katıldı. Salonda, 24 Temmuz’dan bu yana PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan askerlerin yanı sıra Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen terör saldırısında şehit olanlardan bazılarının yakınları da hazır bulundu.
Tören sonrasında komutanların şehit yakınları ile çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından, “Mehmetçik Yemekhanesi”ne geçildi. Akar burada şehit yakınları ve askerlerle yemek yedi. Yemek öncesi bir albay tarafından yemek duası yaptırıldı.