SPOR: Necip istatistikleri altüst etti

Beşiktaş’ta statü gereği oynayamayan Marcelo ve Alexis’in yerine stoperde Tosic ile birlikte forma giyen Necip Uysal, harikalar yarattı. Asıl yeri orta saha olmasına karşın savunmada rakibe göz açtırmayan Siyah-Beyazlı futbolcu, 32 top çalarak Süper Lig standartlarının üzerine çıktı.
Siyah-Beyazlı takımın cesur yüreği oldu adeta Necip Uysal, Trabzonspor karşısında dün gece… Statü gereği stoperler Marcelo ve Alexis forma giyemeyince teknik direktör Şenol Güneş, Mersin maçında da savunmada harikalar yaratan Necip Uysal’a Tosic ile birlikte stoperde görev verdi.
Necip her müdahalesi ile hatasız bir oyun ortaya koyarken, esas bölgesi orta sahanın merkezi olmasına karşın pozisyon bilgisi ile böylesi önemli bir maçta kalitesini ortaya koymayı başardı. 25 yaşındaki oyuncu süper performansıyla, yeni transferler Alexis ve Marcelo’nun tartışıldığı ortamda “Bu takımın savunmasında ben banko oynarım” mesajını da verdi.
Necip Uysal’ın başarılı oyunu, istatistiklere de yansıdı. Girdiği 20 ikili mücadelenin 14’ünden sağlam çıkan deneyimli oyuncu, 12 hava topu mücadelesinin 9’unu aldı. Trabzonspor’un 13 topunu uzaklaştırarak takımını rahatlatan Necip, 6 pas arası yaptı ve 32 top çalarak rakamları altüst etti.