SİYASET: Meclis Başkanı: “Türkiye, büyük devlettir”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye’nin şer odaklarına karşı sürdürdüğü mücadeleye kimsenin engel olamayacağını belirtti.
Kahraman, Kamu Denetçiliği Kurumu ile İspanya ve Fransa ombudsmanlık kurumlarının işbirliğinde yürütülen “Kamu Denetçiliği Kurumunun Desteklenmesi Projesi” eşleştirme bileşeninin TBMM’deki kapanışında konuştu. Kahraman, Kızılay’daki terör saldırısını nefretle kınarken, “Türkiye, büyük devlettir ve buna benzer hadiselerin üstesinden gelecektir, gelişmesini, ilerlemesini durdurmaları mümkün olmayacaktır. Bunlar mevzii hadiselerdir, geçicidir ve Türkiye huzura kavuşacaktır. Bunun inancı içindeyiz ve bu inancı milletçe yaşadığımızın da bilinmesini isteriz” dedi.
Konuşmasında Kamu Denetçiliği Kurumu’nun etkinliğinin AB ülkelerindekine benzer seviyeye çıkarılması ve bu doğrultuda iyi uygulamaların Türkiye’ye kazandırılmasına yönelik ortak faaliyetlerin düzenlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Kahraman, kurumun çalışmalarının, başta AB olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından yakından takip edildiğini kaydetti. Kahraman, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu nedenle kurumun çalışmalarının verimliliğini arttırmak ve faaliyetleri hakkında ulusal düzeyde farkındalığın arttırılmasına ilişkin çalışmalara öncelik verilmesi önem arz etmektedir. TBMM Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Kamu Denetçiliği Kurumumuzun etkinliğinin artırılması adına gerekli olan her türlü desteğin sağlanacağını dile getirmek isterim.”