SİYASET: Hezer’in fezlekesi Meclis’te

Ankara Merasim Sokak’ta 17 Şubat’ta 29 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının faili Abdulbaki Sömer’in taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında, “dokunulmazlığının kaldırılması” istemiyle hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı’nca dün öğlen saatlerinde TBMM’ye sunulmak üzere Başbakanlığa gönderildi.
Hezer’in fezlekesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarla yaptığı toplantıda parlamentonun dokunulmazlıkları süratle kaldırması gerektiğini belirttiği konuşmadan birkaç saat sonra Başbakanlık’a ulaştığı bilgisinin kamuoyuna yansıması dikkati çekti. Başbakanlık da fezleke için jet hızıyla hareket etti. Hezer’in fezlekesi akşam saatlerinde de Başbakanlık tarafından Meclis’e gönderildi.
Hezer, Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren Abdulbaki Sömer için İpekyolu ilçesindeki Esentepe Camii’nde kurulan taziye yerini ziyaret etmişti. Bunun üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, “terör örgütünün propagandasını yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” suçlarından Hezer hakkında soruşturma başlatılmıştı.