SİYASET: CHP’den 4 acil önlem önerisi

CHP, terörün sonlanması için öneride bulundu.

1- Dış politikanın değiştirilmesini
2-TBMM’nin yeniden işler hale getirilmesini
3-İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifasını ya da görevden alınmasını
4-Bürokraside atamaların liyakate göre yapılmasını önerdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, terörün sonlanmasına ilişkin olarak dört acil düzenleme önerdi, “Bu 4 acil önlem alınmazsa, AKP hükümeti de terörün ortağı olacaktır” dedi.

Böke, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, şunları kaydetti:
– DİMDİK AYAKTA: İki gün önce gerçekleşen hain saldırıyı, savunmasız sivil yurttaşlara bir otobüs durağında saldıracak kadar gözü dönmüş olan terör örgütünü lanetliyoruz. Kürt meselesini kendisine kalkan yapan PKK karşısında da caniliğine dini maske yapmaya kalkan IŞİD karşısında da tüm Türkiye bir bütün olarak yaşam irademizi güçlendireceğiz. Terörü siyasi yöntem olarak görenler karşısında dimdik mücadele azmine dönüştüreceğiz. Şunu herkes bilmelidir ki biz terörü kabullenmeyeceğiz, teröre asla alışmayacağız, yenilmeyeceğiz. Terörü bahane ederek kendi dikta rejimlerini güçlendirmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.
– SİYASİ FIRSATÇILIK PEŞİNDELER: Cumhurbaşkanı’nın terör örgütlerinin silahsız da olabileceğine dair açıklamalarından, tek adam rejiminin ülkemizi soktuğu terör sarmalını bir siyasi fırsat olarak kullanma cüretini göstermeye devam edeceği anlaşılıyor. Cumhurbaşkanı bunu söyledikten bir gün sonra, birileri cumhurbaşkanının konuşmasını kendisine emir saymış olacak ki üç akademisyen tutuklandı. Cumhurbaşkanı’nın ortaya attığı çerçeve, Türkiye’yi dikta rejimini derinleştiren çok tehlikeli bir yere taşımaktadır. 3 akademisyenin tutuklanmış olması ifade özgürlüğüne vurulmuş yeni bir kelepçedir. Silahlı terör örgütlerini engellemeyenler, başkenti silahlı terör örgütlerinin at koşturduğu bir kente dönüştürenler, bu konuda siyasi hesap vermek yerine hâlâ siyasi fırsatçılık peşindeler.
– TAHAMMÜL KALMADI: Önce benim iktidarım diyenler terör meselesine dönemsel çıkarlarına göre yaklaştıkları için Türkiye terör sarmalında. Boş laflara, bitmek bilmeyen güvenlik zirvelerine, her terör saldırısından sonra siyasi sorumluluk almadan vatandaşla alay eder gibi verilen demeçlere tahammülümüz kalmadı.
– DÖRT ÖNERİ: Türkiye’yi teröre teslim etmiş olan AKP politikalarını değiştirmek zorundayız. Dört adım öneriyoruz. Türkiye’yi terör örgütlerinin hedefi haline gelen dış politika 180 derece değişmeli. Meclis yeniden işler hale getirilmeli, derhal görevini yapmalıdır. Türkiye, terör saldırılarının hedefi olurken, en temel görevini yerine getirmekte aciz kalan Efkan Ala istifa etmeli veya Başbakan tarafından görevden alınmalı. Bürokraside partiye yakınlık esasına göre değil liyakat esasına göre atama yapılmalıdır. Bu 4 acil önlem alınmazsa, AKP hükümeti de terörün ortağı olacaktır.