SİYASET: Başbakan Davutoğlu, “Gelin dokunulmazlıkları kaldıralım”

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tesk konuşmasında bunu ilk kez söyledi. Davutoğlu ” AK Parti de dahil gelin tüm dokunulmazlıkları kaldıralım. Bizim çekinecek korkacak hiç bir şeyimiz yok.” dedi.
Davutoğlu vatandaşları uyardı. Terör ülkede kaos oluşturmak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz. vatandaşlarımızdan beklediğimiz terör korkusuna rağmen direnmektir. Panik havasının oluşmasına yerleşmesine izin vermeyin.
“Vatandaşlarımızdan beklentimiz, tam da terörün oluşturmak istediği psikolojiye karşı direnmektir. Terör bizi yıldırmak istiyor, biz onlara ‘yılmayacağız’ diyeceğiz. Terör bizim günlük hayatımızın akışını değiştirmek istiyor, biz onlara ‘değiştirmeyeceğiz’ diyeceğiz. Terör ülkede kaos çıkarmak istiyor, biz onlara ‘kaosa izin vermeyeceğiz’ diyeceğiz, hep beraber diyeceğiz. Orada sadece devletin, hükümetin siyasi iradesi değil toplumun güçlü, sağlam direncine ihtiyacımız var.”
Panik havasının oluşmasına yerleşmesine izin vermeyin.Milletimiz geçmişte olduğu gibi bu sınavı da başarıyla geçecektir.
Böyle bir ortamda hala bazı teröristlerin taziyelerine gidenler varsa hesaplarını verecekler. Dünyanın hiç bir yerinde bir teröristin taziyesine giden bir milletvekili olamaz, bunu savunan bir siyasi parti olamaz”
Dokunulmazlıklara ilişkin Davutoğlu, “Gelin hep beraber dokunulmazlıkları kaldıralım. Hiçbir parti ayrımı gözetmeden şu anda Meclis’te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var. Hepsini birden devreye sokalım. Ak Parti’nin çekinecek hiçbir dosyası yok. Hiç çekinmiyoruz. Madem ki meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum. 506 dokunulmazlık fezlekesini de Meclis’e getirmeye hazırız” dedi.
“İşte şimdi göreceğiz bakalım bu sahte meydan okumalar karşısında nasıl tavır takınacaklar. Ama bu fezlekelerle Meclis’i de meşgul etmemeleri lazım. Bir celsede, bir oturumda bitirir geçer gideriz. Cevaplarını akşama kadar bekliyorum. Brüksel’e giderken verecekleri cevaba göre de biz tutumumuzu belirleriz. Onlar ne cevap verirse versin biz onu Meclis’e götüreceğiz ve onların nasıl bir tutum takınacağını göreceğiz.”