SİYASET: “Kutuplaşma sürerse suikastler olabilir”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, toplumdaki kutuplaşmanın devam etmesi durumunda suikastler olabileceği kaygısını dile getirdi. Demirtaş ve milletvekilleri dün Meclis’teki HDP grup toplantısına yakalarında siyah kurdele ile katıldı. Konuşmasında Ankara’daki katliamı, “kanı donduran bir katliam” olarak değerlendiren Demirtaş, “Tümüyle sivilleri hedef alan bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bir kez daha lanetlediğimizi, kınadığımızı; bu katliamın hiçbir gerekçeye sığınılamayacak bir katliam olduğunu ifade ediyorum” dedi.
Türkiye’de her ay bir toplu katliam, her gün bir ölüm haberiyle güne başlanıldığını ifade eden Demirtaş, “Artık terörle yaşamaya alışmamız lazım diyorlar… Kendileri alışabilirler, biz alışmayacağız” diye konuştu.
Her katliam sonrası fail kim olursa olsun tek mağdurun Ak Parti olduğunu ifade eden Demirtaş, “Diyarbakır’da konuşacağım miting bombalanır. Küçük kızlarımın arasında bulunduğu kitlede bomba patlar mağdur AKP, suçlu HDP. Suruç’ta gencecik insanlar parçalanır, sorumlu HDP; mağdur yine AKP’dir. Ankara Garı’nda 104 kişi katledildi. Mağdur AKP’ydi. ‘Kendi mitinglerinde bomba patlatıyor’ diyecek kadar çirkinleştiler. Şimdi Merasim Sokak’ta; Kızılay’da gerçekleşen katliamda mağdur AKP, sorumlu HDP” diye konuştu.
Toplumdaki kutuplaşmanın devam etmesi durumunda belki de birilerinin suikastler yapacağını ifade eden Demirtaş, sorun çözülmediği sürece birilerinin Ankara’da veya başka yerde bombalar patlatacağını söyledi. Dokunulmazlıklar konusuna da değinen Demirtaş, “Bütün bu sorunlar bitecekse dokunulmazlığımızı siz kaldırmayın, biz istifa edelim. Biz onurlu ahlaklı insanlarız, istia ederiz. Siz de bu yok. Dokunulmazlığı kaldırılması gereken asıl sizsiniz” dedi.