SİYASET: “Her adımınızı destekliyorum”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı çağrının ardından dün TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmeye grup başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel de katıldı. Kılıçdaroğlu, Kahraman’a bir mektup verdi. Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Kendisine bir mektup sunduk. Yaşanan terör olayları dolayısıyla TBMM Başkanının inisiyatif almasını istedik. Soruna hem çözüm bulmak hem sorunun çözümüne katkı vermek için TBMM’nin daha etkin çalışması gerektiği kanısındayız.”
Mektupta, “Terör sorununa son vermek için Meclis’teki dört partinin biraraya gelmesinin, sorunun çözümü konusunda iradelerini açık bir biçimde ortaya koymalarını sağlayacak bir çalışmanın başlatılmasının zorunluluğunu vurguluyoruz. Meclis Başkanı sıfatıyla bu süreçte Yüce Meclisi toplayıp, parlamento geleneği içindeki tüm kurumsal birikimden yararlanarak, partilerin teröre karşı ortak çalışma imkanlarının yaratılmasında inisiyatif almanızın, tarihi önemde bir görev olduğu yönündeki inancımı ve beklentimi paylaşıyor, CHP olarak bu konuda atacağınız her adımı destekleyeceğimizi belirtiliyorum” ifadesi yer aldı.
Kahraman’ın da “Önerinizi değerlendireceğim” dediği, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü ilettiği belirtildi.
Kılıçdaroğlu’nun, “Bu mektubu size grup başkanvekillerim aracılığıyla ya da başka bir yöntemle de iletebilirdim ancak bu meseleye büyük bir önem atfediyorum, o nedenle bizzat kendim gelerek, elden iletmek istedim” ifadesini kullandığı kaydedildi.
CHP kulislerinde, “Bir liderler zirvesi toplama çağrısı yapma görevi cumhurbaşkanının olmalıdır. Ancak o, böyle bir çağrı yapmadığı ve toplaması uygun olmayacağı için parti olarak TBMM Başkanı’nın kapısını çaldık” değerlendirmesi yapılıyor. TBMM kulislerinde Kahraman’ın bir liderler zirvesi gerçekleştirebileceği, ancak böyle bir zirvenin gerçekleşmesi durumunda tek gündemin “terör” olmayacağı, Anayasa konusunun da mutlaka gündeme gelebileceği konuşuluyor.