ALIŞVERİŞ: Plaza’da mantı keyfi

İstanbul’un lezzet duraklarına her gün yenileri ekleniyor. Bu arada daha önce açılmış olanlar da dekorasyonlarını ve mönülerini değiştirerek bu yeniliklere ayak uyduruyor. Bu değişim rüzgârına kendini kaptıran mekânlardan birisi de Esentepe’deki The Plaza Hotel’in giriş katında bulunan Plaza Pub Restoran.
Baştan aşağı yenilenen restoranın mönüleri, müşteriler arasında yapılan anket ile belirlendi. Müşteriler ankette mart ayının yemeği olarak mönülerde en fazla “Çimdik mantı” istedi. Otel yönetimi de mart ayını mantı olarak belirledi. Otelin şefi Aydemir Yıldız bu lezzetin nasıl yaptığını şöyle tarif etti;

ÇİMDİK MANTI (6 kişilik)
Malzemeleri: 3 su bardağı un, 1 su bardağı su, tuz, 1 yumurta 250 gram az yağlı kıyma, 1 adet soğan, karabiber, pul biber, tuz.
Yapılışı: Un, su tuz ve yumurta geniş bir kapta karıştırılır. Hamur haline getirilir ve açılır. Küçük kareler şeklinde kesilir. Mantının içine konacak kıyma, soğan, biberler ve tuz da harç yapılır. Bu harç kare şekilde kesilen hamurun içine küçük, küçük konulur. Hamurların kenarları ortada toplanır, bohça gibi ağızları kapatılır. Çimdik atıyormuş gibi üzerleri sıkıştırılır. Tepsiye dizilir fırında kızartılır. Sonra et suyunda pişirilir.
Servisi: Servis tabağının alt bölümüne yoğurt koyup üzerine mantılar dizilir. Etrafına da küp şeklinde doğranmış ve sote edilmiş sebzelerle süs yapılır. Üzerine içine kırmızıbiber konmuş sıcak tereyağı dökülerek servis yapılır.