AKTÜEL: İstanbul’da terör operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli 6 ilde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon düzenledi. Özel Harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin de destek verdiği operasyon kapsamında Diyarbakır, Batman, Antalya, Ankara ve Sakarya ile İstanbul’un 15 ilçesinde 35 adrese baskın yapıldı.
Terör örgütü PKK’nın cezaevi yapılanması olduğu iddia edilen Tutuklu Ailelere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (TUAD) de aralarında bulunduğu çok sayıda adreste arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri arama yaptıkları adreslerde 2 tabanca, 2 av tüfeği, çeşitli örgütsel dökümanlar ile cezaevinde bulunan terör örgütü PKK’lılara talimat iletmek için kullanılan çok sayıda spor ayakkabı ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.
Kahramanmaraş merkezli Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa’da terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik 16 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik Kahramanmaraş’ta 12, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa’da ise toplam 4 adres belirlendi. Savcılık talimatıyla belirlenen 16 adrese sabah erken saatlerde eş zamanlı baskın yapıldı. Aranan adreslerde terör örgütüne ait çok sayıda döküman ele geçirilirken, Kahramanmaraş’ta 19, Gaziantep, Elazığ ve Şanlıurfa’da ise birer olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.