BEŞİKTAŞ: “Yaptık bir boşboğazlık işlem yapmayın”

Boğaziçi Köprüsü’ne intihar etmek üzere çıkan Erol Çetin’i “Atlasana lan o… ç…” diyerek teşvik ettiği iddia edilen iki kadının polise “Boşboğazlık yaptık, hakkımızda işlem yapmayın” dediği öğrenildi
Boğaziçi Köprüsü’ne intihar etmek üzere çıkan Erol Çetin’i “atlasana lan o… ç…” demek suretiyle intihara teşvik ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan iki kadın ve kadınların yakalanmasını sağlayan müzakereci polis memurunun ifadeleri ortaya çıktı. Kadınların polis noktasında kendileri hakkında işlem yapan polis memuru A.A’ya, “Yaptık bir boşboğazlık işlem yapmayın” dedikleri ortaya çıktı. Polis memuru A.A. ifadesinde Çetin’i tam da intihardan vazgeçirmek üzere oldukları anda olay yerinden geçen minibüsün içindeki iki bayanın “atlasana lan o… ç…” diye bağırdıklarını söyledi. Erol Çetin’in “Atla he” dedikten sonra kendini boşluğa bıraktığını kaydeden polis memuru A.A. bu bayanları motorize ekiplere bilgi vererek yakalattığını, polis merkezinde işlem yaptıkları sırasında iki kadının “Yaptık bir boşboğazlık işlem yapmayın” dediğini kaydetti. Aynı polis memuru araç sürücüsü Hakan B.’nin de kendisine, “Söylediler abi ne diyeyim şimdi sana ben” dediğini aktardı.
Olaya adları karışan Hülya U. ve Merve Ö. isimli iki kadının Arnavutköy karakolundaki ifadelerinde olay günü akrabaları ile bir noter işi için Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçmek üzere yine bir yakınlarına ait minibüse bindiklerini belirtti. Saat 09.50’de Boğaziçi Köprüsü’nden geçmekte oldukları sırada korkuluklara çıkmış şekilde bir adam gördüklerini söyleyen Merve Ö., “Müzik dinleyip sigara içiyordum. Korkuluklardaki çıplak adamı görünce araç şoförümüz Hakan beye gösterdim. O da geri dönüp baktı. O anda araç içinde bağrışma oldu. Ben ‘atla’ demedim. Polisler şahsın yanında ve aramızda mesafe vardı. O mesafeden ve trafik gürültüsünden zaten bizi duymaları mümkün değil. Biz normal şekilde yolumuza devam ettik. Üsküdar-Beylerbeyi yol ayrımında motosikletli bir polis gelip bizi çevirdi. Neden atla dediğimizi sordu. Oradan polis noktasına götürdü. Suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum” dedi. Hatice U. da aynı ifadeyi tekrarladı.
Erol Çetin’in otopsisine katılan eniştesi Lokman Kadıoğlu ise kayınbiraderinin 4 yıl önce de intihara kalkıştığını işsiz ve alkolik olduğunu söyledi.