SPOR: Mario Gomez: “Bu sezon gol rekoru kıracağım”

Beşiktaş’ın gol makinesi Mario Gomez hedefine kendi rekorunu kırmayı koydu… Siyah-beyazlı forma altında geride kalan 23 maçta 18 gol atan Alman yıldız, 2010-2011 sezonunda Bayern Münih formasıyla ligde attığı 28 golü geçmek istiyor. O sezon Bundesliga’da 32 maça çıkan Gomez, toplamda ise 45 maçta 39 gol atmıştı. Siyah-beyazlıların Alman yıldızı bu sezon şu anda tüm kulvarlarda toplam 31 maç oynarken 20 gole imza attı. Beşiktaş formasıyla ligde 18 kez rakip fileleri havalandırırken; diğer 2 golü ise UEFA Avrupa Ligi’nde Lokomotiv Moskova ve S. Lizbon maçlarında kaydetti.
Mario Gomez, bir sezonda en fazla golü ise yine Bayern Münih formasıyla 2011-2012 sezonunda 52 maçta forma giyip 41 gol atarak gerçekleştirdi. Tecrübeli forvet, geçen sezon ise İtalyan ekibi Fiorentina formasıyla çıktığı 20 lig maçında rakip filelere sadece 4 gol gönderebilmişti.
Şu anda 18 golle Süper Lig’de gol krallığında zirvede bulunan Alman yıldız bu konuda yaptığı yorumda ise, “Bu sezon gol rekoru kırmak istiyorum. Tabii ki sezonu gol kralı tamamlamak çok güzel ve aynı zamanda da şampiyon olmak ise muhteşem olur” ifadesini kullandı.