SİYASET: CHP’den teröre yardım ve yataklık suçlaması

CHP, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar hakkında, “PKK örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım ettiler” iddiasıyla suç duyurusu yaptı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında 2009-2015 arasında, “terör örgütüne yardım” ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Tezcan, söz konusu isimlerin, “PKK silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri” gerekçesiyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Tezcan’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu, Erdoğan, Davutoğlu, Atalay, Akdoğan, Ala ve Fidan ile valiler ve MİT mensuplarının 2009-2015 arasında, “terör örgütüne yardım yaptıkları” gerekçesiyle hazırlandı. Suç duyurusunda, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2002’de iktidara gelmesinden sonra, PKK’nın zaman içinde toparlanması önemsenmemiş ve örgütün yeniden eylem sürecine geçmesi gözardı edilmiştir. Eylemlerdeki artış nedeniyle 2005’ten itibaren AKP hükümetleri, ‘Kürt Açılımı, Barış ve Kardeşlik Süreci, Açılım Süreci, Çözüm Süreci’ gibi adlarla terör örgütüyle eylemlerin sona erdirilmesi anlamında diyalog trafiğini başlatmıştır. Bu noktada PKK terör örgütünün hükümlü lideri Abdullah Öcalan ile bağlantı kurulmuş ve 2011’de Oslo’da terör örgütü yöneticileri ile kamu görevlilerinin kapsamlı görüşmeler yaptığı kamuoyuna sızan bilgilerle anlaşılmıştır. Bu görüşmelerde en dikkat çekici unsur, bizzat Erdoğan tarafından görevlendirildikleri anlaşılan MİT mensuplarının, örgütün yüklü miktarda patlayıcı maddeyi kent merkezlerinde depoladıklarına dair tespitleridir” denildi.