SAĞLIK: Kanser hücreleri nereden besleniyor?

Araştırmalar bu kez kanser hücrelerin nasıl canlı kalabildiğine ilişkindi. ABD’li bilim adamları, kanserin büyüyüp beslenmesine neden olan hücrelere ulaştı. Sağlıklı hücrelerin kanseri beslediğini söyleyen uzmanlar, bunu engellemek için tedavi geliştirecek

İngiliz bilim adamları,kanseri kendi silahıyla vuracak bir sistem geliştirdikten sonra ABD’li uzmanlar da kanserin büyüyüp beslenmesine neden olan hücrelere ulaştı. Star’ın haberine göre; bilim adamları tarafından yapılan araştırma ile bazı kanser türlerinin etrafındaki kanser olmayan hücrelerin sinyali ile büyüdüğü tespit edildi. Uzmanlar, bu hücreleri tespit edip onların yok edilmesine yönelik yeni metotlar geliştirmenin kanser tedavisinde yepyeni bir sayfa açacağını söyledi.
YANLIŞ MESAJ VERİYOR
Teksas Üniversitesi moleküler biyoloji bölümünde Yard. Doç. Dr. Lauren Ehrlich araştırmanın önemli noktalarını şöyle açıkladı: “Bir ilki gerçekleştirerek T- hücreli akut lenfoblastik löseminin (T-ALL) etrafındaki komşu hücrelerin, o kanser hücresinin büyümesi ve gelişmesi için gerekli ortamı oluşturduğunu keşfettik. Sağlıklı bir insanda, T hücreleri başka bir hücre grubu olan dendritik hücreleriyle beraber enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı savaşır. Dendritik hücreleri, T hücrelerinin sağlıklı hücrelere yanlışlıkla saldırmasını engeller. Araştırmamızda ise T-ALL içinde bulunan dendritik hücrelerin T hücrelerine yanlış mesajlar vererek kanserli hücrelerin büyümesine ve genişlemesine yardımcı olduğunu gördük.”