SPOR: Beşiktaş’ta neler oluyor?

Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup olduktan sonra kupada Torku Konyaspor’a 1-0 yenilerek kupaya veda eden Siyah-beyazlılar, bu sezon ilk kez üst üste 2 maçta gol atamadı.

SEZONUN İLK YARISI İLE İKİNCİ YARISI ARASINDA UÇURUM VAR

Sezona adeta fırtına gibi başlayan Siyah-beyazlılar, ilk 6 haftada aldıkları galibiyetlerde yüksek gol oranıyla dikkat çekmiş ve ilk 6 haftada 16 gol atmıştı. Hücum zenginliği, pres, paslaşma ve yardımlaşmaya dayalı futbolu ile taraflı tarafsız bütün futbol kamuoyunun beğenisini toplayan Beşiktaş, ilk devreyi, 5’i kupada olmak üzere 19 karşılaşmada toplam 46 gol atarak, maç başına 2.42 ortalama ile tamamlamıştı.

Ancak Şenol Güneş’in öğrencileri, ikinci yarıya hava şartları yüzünden ertelemelerle iki hafta geç başlayınca, oyun ve skor olarak ilk devrenin gerisinde kaldı.

24. haftası oynanacak ligde son 5 maçta 8 gol atan Siyah-beyazlılar, Torku Konyaspor ile oynanan iki kupa maçında da sadece 1 gol atınca 7 maçtaki gol sayısı ancak 9’da kaldı. Beşiktaş, bu maçların yanı sıra Ocak ayında oynadığı 5 Türkiye Kupası maçında da 9 gol attı.

2016 yılında lig ve kupa maçı olmak üzere toplam 12 maç oynayan Kara-Kartallar, rakip ağlara 18 gol bırakırken 1.50’lik maç başı ortalaması ile ilk devrenin gerisine düştü.

BEŞİKTAŞ 2016’DAN HENÜZ UMDUĞUNU BULAMADI

Süper Lig’in ilk devresini lig ve kupada 19 maçta 15 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle kapatan Beşiktaş, 2016 yılında lig ve kupada oynadığı 12 maçta 5 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.
İlk devrede lig ve kupada 19 maçta kalesinde 18 gol gören Siyah-beyazlılar, 0.94 ortalama yakaladı. Ancak 2016’da oynadıkları 7’si kupa, 5’i lig toplam 12 maçta 14 gol yiyen Beşiktaş, maç başı 1.16 ortalama ile yine ilk devrenin gerisinde kaldı.

Ortaya çıkan bu tablo hem futbol, hem gol sayısı, hem de galibiyet ve yenilgi istatistiklerinde ilk devredeki coşkulu futbolun bir hayli uzağında kalındığını gösteren bir belge gibi görünmekte.
Önce UEFA Avrupa Ligi’nden, şimdi de Türkiye Kupası’ndan elenen Siyah-beyazlıların önünde artık tek hedef olarak Süper Lig şampiyonluğu kaldı. Takımda net bir şekilde görülen gol sıkıntısına çözüm bulmak için şimdiden arayışlara giren teknik direktör Şenol Güneş’in, bu haftadan itibaren özellikle mental çalışmalara ağırlık vermesi bekleniyor.

Takımı bir an önce toparlamak ve tamamen şampiyonluğa odaklamak isteyen Şenol Güneş’in, oyuncularla birebir görüşmeleri yoğunlaştırmasının yanı sıra Tolga, Gomez, Quaresma, Atiba, Olcay ve Oğuzhan gibi tecrübeli futbolculara da özel görevler vererek baskı ortamının oluşmasını engellemesi bekleniyor.