SİYASET: Başbakan Davutoğlu’ndan Demirtaş’ın açıklamalarına tepki

Başbakan Davutoğlu, Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarına, “Elebaşlarına yaklaşıldığı an, Demirtaş, Cizre’de bir bina hikayesi söz konusu oldu” tepkisini verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da önceki gün yürüyüş çağrısında bulunmasının ardından bugün için de Cuma namazı çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, “Cuma namazını hatırladılar. Şimdi de cuma gibi namazı dinimizin kutsal bir ibadetini kullanarak güya kendilerince halka yakın görünüyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

“İSYAN ÇAĞRISI YAPILDI”

Davutoğlu, Demirtaş’ın vatandaşları Sümer Park’ta Cuma namazına çağırmasına ve “Davutoğlu, Sur’u yok edecek” sözleri için şunları söyledi:

Bütün provokasyonlara, şiddet çağrısına rağmen çağrılara kulak asmadan Diyarbakır’ın onuru ve huzuru için vakur bir tavır sergileyen vatandaşlarıma hemşehrilerimzie teşekkür ediyorum. Dün isyan çağrıları yapıldı, silahlanma çağrıları yapıldı ama Diyarbakır halkı bunlar hiç yüz vermedi. Ben de her hafta sonu bölgedeyim. İlçelere kadar gidiyorum. Bölge huzur ve istikrarı biliyor. Çevrede yanan ateşe Türkiye’yi sürüklemek isteyen bölücü terör örgütüne karşı basiretli bir tavır sergiliyor. Diyarbakır’ın provokatif çağrılara kulak asmaması anlamlıdır.

“ELE BAŞLARINA YAKLAŞILDI”

Özellikle de Kürt vatandaşlarımıza sesleniyorum. Demirtaş’ın bir tutumuna da dikkat çekmek istiyorum. Cizre’de haftalarca operasyonlar sürdü. Kararlı şekilde Cizre’nin Silopi’de Sur’un terörden arındırılması için mücadele ettik. Ne zaman ki gerçek anlamda terör örgütlerinin ele başlarına yaklaşıldığı an söz konusu oldu birden Demirtaş Cizre’de bir bina hikâyesi söz konusu oldu, arkasından başka şey. Peki aylarca bu konularda ses vermediniz.

“KANDIRILMIŞ ÇOCUKLARI DÜŞÜNMEZLER”

Onlar o barikatların arkasında kandırılmış gencecik çocukları düşünmezler düşünmüyorlar. İstiyorlar ki daha çok genç olsun daha çok aile arasına nefret tohumu ekilsin. Ne zaman ki gençleri ölüme sürükleyen çetenin ele başlarına geldiği zaman sıra, kaça kaça onlar bir yere sığınıp da son anda onların ele başına sıra geldiğinde, birden hep beraber nasıl kurtarırız çabasına giriyorlar.