GÜNDEM: Polis lojmanına bombalı saldırı!

Polis lojmanına bombalı saldırı: 2 polis şehit oldu

Nusaybin’de bombalı saldırı; 2 polis şehit oldu, 35 kişi yaralandı. Bombalı aracın parçaları 500 metre çapında bir alana dağıldı
Mardin’in Nusaybin ilçesinde bölge trafik istasyonu ve polis lojmanlarının olduğu noktaya bombalı araçla saldırı düzenlendi. 2 polis şehit oldu. Olay yerinde bulunan Al Jazeera muhabiri Abdülkadir Konuksever’in haberine göre, Mardin Sağlık Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre 35 kişi yaralandı Patlamanın olduğu yerin yakınlarında çatışma çıktı. Saldırı sebebiyle trafik istasyonu binası çöktü.

Patlamanın olduğu yolda 1,5 metre derinliğinde çukur oluştu. Saldırıda hasar gören panzer çekiciyle kaldırıldı. Bombalı aracın parçaları 500 metre çapında bir alana dağıldı. Saldırının hedefi olan polis binasının yanında bir benzinlik ve pek çok binada hasar meydana geldi.

İpekyolu saldırı sebebiyle trafiğe kapatıldı. Yaralıların getirildiği Nusaybin Devlet Hastanesi’nin etrafında çok sayıda özel harekâtçı bulunuyor. Yakın bir noktadaki petrol istasyonunda çalışan İsmail adında bir vatandaş, yaptığı açıklamada “Patlama olduğunda içerideydim. Basınçla yere devrildim camlar üzerime yağdı, elektrikler kesildi. Kulaklarım çınladı, kalkamadım. İstasyon tamamen kullanılamaz hale geldi” dedi.