SPOR: Fikret Orman: “Cüneyt Çakır’ı istemiyoruz”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, son günlerdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Orman, derbinin hakemi Cüneyt Çakır’ı ağır bir dille eleştirirken, Konyaspor maçının hakeminin değiştirilmesi gerektiğini de ifade etti.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, son günlerdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Fikret Orman toplantıya Fenerbahçe derbisinin hakemi Cüneyt Çakır’In vermiş olduğu kararlarla ilgili görüntülü analizlerle başladı. Orman’ın açıklamaları şöyle; Cüneyt Çakır gibi bir hakemin böyle bir maçı Avrupa’da yönettiği zaman Çakır’a bir daha maç verilir miydi merak ediyorum. Zaten rakip takımın hocası Pereira da maç sonunda kırmızı kartla ilgili olarak ‘ilk maçta da bize hakem hataları yapıldı” diyerek hakem hatasını kabul etti.
Beşiktaş Cüneyt Çakır’ın bu hatalarıyla ilk defa mı karşı karşıya kalıyor. Hayır. Beşiktaş ile Cüneyt Çakır 11 defa derbiye çıkmış. 7 tanesinde Beşiktaş mağlup olmuş. 3 beraberlik almış. Cüneyt Çakır, maçta adil bir yönetim ortaya koymadı. Durumu idare etti. Maçın skorunu hakeme bağlama niyetimiz yok. Mesele Beşiktaş’ın karşı karşıya kaldığı haksız durumdur. Artık tahammül kalmadı. Beşiktaş Fenerbahçe ile ilk kez maç yapmıyor. Cüneyt Çakır’dan başka hakem mi yok ?
Fenerbahçe’nin yüzde 97’si Süleyman Seba’yı çok severler. Moskova maçında küfür edildi. Tepki konmasını bekledik. Derbiye ‘Süleyman Seba’ tişörtüyle çıkacaktık ancak Süleyman abinin böyle birşey alet olmasını istemedik. Süleyman Seba’ya hafta sonu galiz küfürler edilmiştir. Çok üzücü. Bunlar çok ayıp şeyler. Küfür olayı bizim maçta da devam etti. Spor adamlarının bu tarz olayların önüne geçmesi gerek. Fenerbahçe camiasından tek bağlantımız bunların arkasına durmamasıydı. Ancak yaptıkları açıklama maç skoruyla ilgiliydi.Kendinizle ilgili olunca kendi taraftarınıza bağırıyorsunuz başka bir başkana yapılınca da aynı tepkiyi vereceksiniz. Bir Fenerbahçe başkanına, kim olursa olsun, küfür edilmesini biz kınıyoruz. Kadıköy’de bize küfür edilmedi. Diğer başkanlar kendine edilen küfürleri kendinde aramalıdır.
Konyaspor maçına Konya nüfuslu birinin atanması ve Konya – Kartal maçında bu hakemin geri alınması şaibe oluşturur. Hakemin Konyaspor maçından önce değiştirilmesini istiyoruz. Önümüzde 12 karşılaşma var. Beşiktaş şampiyonluğa odaklanmış bir durumda devam etmektedir. Kaybedilen birşey yok. Biz adil yönetimlerle maçların oynanması gerektiğini söylemekteyiz. Bizim yöntemlerimiz var. Hakem odası basmıyoruz ama en çok zararı biz görüyoruz. Ben bu güne kadar başkanım, bir defa ceza almadım. Ahmet Nur Çebi bir gün ceza almadı. Konu Beşiktaş olduğu zaman, bizim için gerisi teferruattır.
Biz de hakem odası basacak kapasitedeyiz. Ama şimdi ikaz ediyoruz. Hakem odası basmalarını rapora yazamıyorlar. Bu şartlar oluşacak ve biz dur demeyeceğiz. Artık demeyeceğiz. Atamalar nasıl yapılıyor bilgimiz yok. Ortada bir durum var. Konyalı hakem maça veriliyor. Bu hakemi değiştirmeleri lazım. Mehmet Akif’in bir şiiri vardır; yumuşak başlı isem koyun da değilimdir, diye… Sahadaki oyuna şaibe gelmesini istemiyoruz. Hakem şaibelidir. Konya maçının hakeminin değişmesini istiyoruz. Yapılan hakareti rapora yazamamış Cüneyt Çakır’ı derbiye veriyorsunuz. Beşiktaş’ın hakları yeniyor. Şimdi her gün çıkıp toplantı düzenleyip bağıralım mı? Bundan sonra derbilerde Cüneyt Çakır’I görmek istemiyoruz.
İlhan Ekşioğlu’nun attığı twiti kendisine sorun. Bunlar çok ayıp şeyler. Bir değil iki değil. Büyük camialara yakışmıyor. İlhan tanıdığımız bir arkadaş. Fenerbahçe için hapislere girmiş. Yakışmıyor. Ayıp şeyler. Benim yönetimimden kimseye yaptırmam Herkes seyirciyi passolige bağlıyor fakat seyirci adil maçlar olmadığı için stattan kaçıyor. Stadın açılış tarihini 9 Mart çarşamba günü yapacağımız basın toplantısında açıklayacağız.