SPOR: Şenol Güneş: “Tansiyonu yüksek bir maç”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe’yi analiz etti ve planını zafer üzerine yaptı. Başarılı hoca, oyuncularını, derbiye, “Eğer kazanırsak şampiyonluk için önümüz iyice açılır. Bu sezonki en önemli derbimize çıkacağız. Şampiyonluğu ne kadar istediğimizi herkese gösterelim” sözleriyle hazırladı.
Yeni sezonda Beşiktaş’ın başına geçmesinin ardından Siyah- Beyazlılar’ı hem daha golcü hem de daha istikrarlı bir takım haline getiren teknik direktör Şenol Güneş, bu akşam Kadıköy’de çıkacakları Fenerbahçe derbisine de oyuncularını mutlak 3 puan parolasıyla hazırladı. Zirve için yarıştıkları Sarı-Lacivertliler’in karşısına hem 1 maç eksik hem de 1 puan önde çıkacak olmalarının rakipleri üzerinde büyük baskı oluşturduğunu anlatan tecrübeli teknik adam, zorlu mücadele öncesinde öğrencilerine moral aşıladı.
Dün yapılan takım idmanı öncesinde oyuncularını etrafına toplayan 63 yaşındaki teknik adam, “Bu sezon iç sahamızdaki tüm derbileri kazandık. Şimdi sıra dış sahadakilerde. Kadıköy’e lider gidip lider döneceğimize olan inancım tam. Eğer rakibimizi kayıpsız geçersek, şampiyonluk için önümüz iyice açılır. Bu karşılaşma, bu sezonki en önemli derbimiz olacak” dedi.
Sözlerinin devamında derbiden galibiyetle ayrılacak güçte olduklarını söyleyen Güneş, “Tansiyonu yüksek bir maça çıkacağız. Kimse tahriklere kapılmasın. Şampiyonluğu ne kadar istediğimizi herkese gösterelim” diyerek hedefi belirledi.
Süper Lig’de sezonun ilk yarısında Fenerbahçe ve Galatasaray’ı kayıpsız geçen Siyah-Beyazlılar’ın hocası, takımının başında bu seriyi 3’e çıkarmayı hedefliyor. Sezonun ilk yarısında Olimpiyat Stadı’nda elde ettikleri 3-2’lik zaferi tekrar etmeyi planlayan tecrübeli çalıştırıcı, olası zaferle birlikte Kadıköy’de bir ilki yaşayacak. Bu zamana kadar; Trabzonspor, Bursaspor, Antalyaspor ve Boluspor’un başında Kadıköy’de 16 maça çıkan, 4 beraberlik ve 12 yenilgiyle ayrılan Şenol hoca, bu akşam sahadan galibiyetle ayrılıp bu stattaki ilk zaferini yaşamayı istiyor.
Derbiden 3 puanla ayrılmalarını sağlayacak taktiği belirleyen tecrübeli teknik adam, oyuncularından karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde gol bulmalarını istedi. Başarılı hoca, “Rakibimiz karşısında oyunun başında skor avantajını yakalarsak, bu onları oldukça zor duruma sokar. Bunun için ilk golü bulan taraf biz olmalıyız. Sonrasında rakibin yaşayacağı panikten yararlanıp farkı artırarak Kadıköy’den 3 puanla ayrılabiliriz” sözlerini kullanarak öğrencilerine galibiyeti getirecek formülü belirledi.