SPOR: Beşiktaş’ın derbi istatisliği

Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi öncesi, Siyah Beyazlıların öne çıkan istatistikleri şöyle:
— Beşiktaş, deplasmandaki son derbi galibiyetini 28 Kasım 2010’da Bernd Schuster yönetiminde, Galatasaray karşısında elde etti. Kartal, Ali Sami Yen’de Cüneyt Çakır’ın düdük çaldığı karşılaşmayı penaltıdan Guti ve Marcio Nobre’nin golleriyle 2-1 kazanmıştı. Siyah-Beyazlılar o tarihten sonra ezeli rakipleriyle oynadığı 10 lig maçında 8 kez sahadan yenilgiyle ayrıdı, bir kez Fenerbahçe, 1 kez de Galatasaray ile berabere kaldı.
— Siyah-Beyazlılar, bu sezon deplasmanda hiç yenilmedi. Şenol Güneş’in takımı, ligde son dış saha mağlubiyetini 24 Mayıs 2015’te TT Arena’da 2-0 kaybettiği Galatasaray derbisinde yaşadı. Kartal, bu sezon deplasmanda oynadığı 9 maçta, 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Trabzonspor’la oynayacağı karşılaşma eksik olmasına rağmen Beşiktaş, 9 maçta topladıkları 23 puanla bu alanda da liderliğini korudu.
— Kara Kartal, bir sezonda her iki maçta da Fenerbahçe’yi en son 2004-2005’te yenmeyi başardı. Siyah-Beyazlılar, İnönü’de rakibini 2-1 mağlup ederken, Kadıköy’de 4-3’lik bir skor elde etmişti. Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçta rakibini3-2 yenen Beşiktaş, 11 sezon sonra bu başarıyı tekrarlamak istiyor.
— Bu sezon 21 mücadelede fileleri 49 kez sarsan Beşiktaş, artı 29 averajıyla bu alanda tüm takımlara adeta fark attı. İkinci sıradaki en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 11, Galatasaray’ın ise 13 averaj önünde bulunan Kara Kartal, dış sahada da 15 averajla zirvede.
— Ligde 1 maç eksiğiyle 51 puanla zirvede yer alan Siyah-Beyazlılar, 21 karşılaşmanın sonunda en golcü ve en asistçi futbolcuları kadrosunda barındırıyor. Beşiktaş formasıyla çıktığı 21 mücadelede rakip fileleri 16 kez sarsan Mario Gomez, bu alanda Antalyasporlu Samuel Eto’o’nun 2 sayı önünde bulunuyor. Asistte ise Jose Sosa, 9 gol pasıyla ligin en başarılı ismi olarak dikkat çekiyor.